Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Ми викликаємо поліцію!

Ми викликаємо поліцію!

16 березня в ЦМБ ім. Бєлінського відбулася друга зустріч з патрульними поліцейськими Харкова. Формат зустрічі — «Жива бібліотека». Так, ми вирішили її повторити, бо що може бути краще живого спілкування? Отже, ми ще раз переконалися в тому що: А) Поліція приїжджає вчасно. Б) Поліція «не кусається», а навпаки, поводиться чемно, відповідає розгорнуто, посміхається привітно. В) Принцип поліції — політична нейтральність. Г) Вони всі прийшли працювати в поліцію «за ідею»: робити наше життя кращим, безпечнішим, комфортнішим. Служити і захищати — і робити це чесно. Д) Після спілкування з поліцейськими навіть похмурі скептики виходять з бібліотеки з усмішкою наобличчі.

Ми викликаємо поліцію!

Питання — відповідь! У яких випадках потрібно викликати патрульних? — У всіх випадках, коли порушується закон! Патрульні — це заміна ДАІ? — Так, патрульна поліція взяла на себе функції ДАІ плюс — функції цілодобової охорони правопорядку і безпеки на вулицях міст плюс — виїзд на місце пригоди у разі звернення громадян у службу 102. Чи може патрульний відмовити громадянам, пославшись на закінчення зміни? — Ні, поліція виконує свої обов'язки 24 години на добу 365 (366) днів на рік. У яких випадках поліцейський вмикає відеокамеру? — У всіх випадках, коли поліцейський спілкується з громадянами, він вмикає відеокамеру. Записи з камер щодня в кінці зміни передають для зберігання до відділку. Записи зберігають  місяць. Чому «міліцію» перейменували в «поліцію»? — Звичне нам слово «міліція» походить від латинського militа — «військова служба», «військо». У корені слова «поліція» — poliz —«місто»... тобто поліцейські — це ті, хто служить місту.

Ми викликаємо поліцію!

Чому ми зібралися саме в бібліотеці? — Для цього була спеціально розроблена програма, згідно з якою бібліотеки надають майданчики для спілкування громадян і поліції. І це дуже правильне рішення. У бібліотеки ходить переважно законослухняні громадяни, а поліції дуже корисно спілкуватися не тільки з правопорушниками, а й з тими, кому вони покликані «служити і захищати». Спілкування в бібліотеках — менш формалізовано. Це допоможе реалізувати принцип відкритості поліції, а громадянам відчути, що поліція не повинна викликати страх, а повинна бути партнером і захисником, і що вона на 100% готова до діалогу. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024