Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Золоті руки харківського майстра»

	Харьковский мастер народного творчества, резчик по дереву Костоусов Геннадий Александрович 	Работа мастера народного творчества, резчика по дереву Костоусова Геннадия Александровича «Бабушка и внуки» У квітні 2016 року в бібліотеці - філії № 22 відбулася персональна виставка відомого харківського майстра народної творчості, різьбяра по дереву Костоусова Геннадія Олександровича «Друге життя дерева»

Він народився в 1933 році на Далекому Сході, там же виріс і навчався. Після закінчення військового училища з 1952 по 1980 роки служив на Далекому Сході і в Харкові. З 1994 по 2002 роки очолював фірму «Ліс», яка виготовляла вироби декоративно - прикладного мистецтва.
Різьбленням по дереву він почав займатися в 1973 році. Неодноразово брав участь у виставках, які проходили в Харкові, Києві, Канаді. Основний вид робіт - скульптурні мініатюри на народні теми.

	Работа мастера народного творчества, резчика по дереву Костоусова Геннадия Александровича «Певицы и баянист» 	Работа мастера народного творчества, резчика по дереву Костоусова Геннадия Александровича «Пейзаж»

Різьба по дереву - один з найбільш древніх і поширених видів народної творчості. Особливо поширене це мистецтво в нашій країні, багатій лісами і різноманітними породами дерев. Дерево як художній матеріал привертає майстрів декоративно - прикладного мистецтва. Воно служить художнику натхненням, дає можливість розкрити індивідуальність майстра.
 
У кожен свій твір Генадій Олександрович  намагається вкласти частинку душі, свої почуття і думки. Нікого не залишають байдужим його українські пейзажі, скульптурні мініатюри «Мама з дитятком», «Бабуся з онуками», «Баянист і тріо», «Рідна хата».
 
Зустріч з його роботами - це завжди свято зіткнення з мистецтвом. Дерев'яні скульптури малих форм, гребені, гребінці, вирізані картини привертають увагу відвідувачів своєю оригінальністю і філігранністю обробки. Але справжньою окрасою його виставки є скульптурна композиція «Запорожці».
 

 

	Работа мастера народного творчества, резчика по дереву Костоусова Геннадия Александровича «Хата» 	Работа мастера народного творчества, резчика по дереву Костоусова Геннадия Александровича Работа мастера народного творчества, резчика по дереву Костоусова Геннадия Александровича «Запорожцы»

Ми пишаємося, що отримали можливість познайомитися з майстром, його творчістю і познайомити з ним наших читачів.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024