Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Соціальне партнерство як спосіб формування іміджу бібліотек»

«Соціальне партнерство як спосіб формування іміджу бібліотек»

16 червня 2016 року в Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Бєлінського пройшов семінар для провідних фахівців масових бібліотек міста Харкова «Соціальне партнерство як спосіб формування іміджу бібліотек».
Відкриваючи семінар, директор бібліотеки Світлана Передерій, підкреслила важливість теми, актуальність якої зросла в зв'язку розширенням сфери бібліотечного обслуговування, розвитком демократії та формуванням громадянського суспільства, необхідністю переосмислення традиційного співробітництва бібліотеки з іншими організаціями.
Говорячи про свій досвід соціального партнерства, учасники семінару торкнулися різних його видів. Ю.В. Ходорова, головний бібліотекар Кабінету бібліотекознавства ім. Хавкіної ХДНБ ім. В. Г. Короленка розповіла про проект підтримки молодих бібліотекарів - регіональному конкурсі ім. Л. Б. Хавкіної.
Багатьом фахівцям ЦБС міста дуже корисним видався досвід соціального партнерства ХОБ для дітей, з яким виступила В.М.Лупіцкая, зав. сектором інновацій та прогнозування. Особливий інтерес викликали партнерська програма «Безпечний простір», соціальні проекти «Ти на світі не один» і «Зробимо крок назустріч світу».
Непідробний інтерес викликала у присутніх розповідь про співпрацю бібліотек ЦБС Московського району з волонтерськими організаціями, з міжнародними організаціями «Новий Акрополь», «MultiKultiUA» (зав. відділом обслуговування Т. В. Шевченко). Своїм досвідом партнерства з громадськими організаціями: з асоціацією багатодітних матерів «АММА», Харківським підрозділом Всеукраїнської федерації ходи Олександра Шимка поділилася Н. М. Павленко, бібліотекар 2 кат. філії № 50 ЦБС Київського району.
Не залишилися байдужими учасники семінару і до досвіду Центральної бібліотеки ім. Г. Ф. Квітки - Основ'яненка ЦБС Холодногірського району по патріотичному вихованню молоді спільно з районними громадськими організаціями ветеранів Афганістану та «Чорнобилець».
Як завжди, емоційний відгук викликав і виступ завідуючої філією № 40 ЦБС Індустріального району Т. В. Семеніхіної про співпрацю бібліотеки зі школою-інтернат №11.
У ході семінару відбувся конструктивний діалог, який допоміг виявити і обговорити ряд проблем, однаково цікавих і важливих для присутніх.
У кінці семінару всім присутнім була запропонована анкета, в якій потрібно було відзначити: найбільш цікаві виступи, які не сподобалися, і пояснити, чому, а також запропонувати теми для розкриття на наступних семінарах.
Підводячи підсумки, варто зазначити, що, на думку бібліотечних фахівців, таке професійне спілкування, насичений інформаційний обмін досвідом роботи та новими технологіями, безперечно, допомагають удосконалювати і підвищувати якість бібліотечного обслуговування в інтересах всіх верств населення.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024