Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Философия возраста»

Талановита харківська художниця, поетеса та письменниця Наталія Алимова

22 червня 2017 року в Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Бєлінського з великим успіхом пройшла презентація виставки талановитої харківської художниці Наталії Алимової під назвою «Философия возраста».

Глядачі часто просять пояснити, що мав на увазі автор, коли створював ту чи іншу картину. Є момент зачаття, виношування та народження. Іноді пологи стрімкі, блискавичні, а іноді важкі та довгі… Ідея створення циклу «9 ЧАШ» – це ступені становлення душі.

«Небытие» – этап несвідомості. Душа занурюється в ілюзію, пропускає крізь себя усі спокуси цього світу.

«Сон» – не створюючи опір пороку, інертна душа опиняється на нижній сходинці свого існування  - умовно на дні. Небесний струмень  за милістю згори торкається сплячої душі. Поштовх – і слабкий імпульс життя.

«Пробуждение» – але ілюзія ще попереду. Тут головне воскресіння та віра в те, що вийде.

«Иллюзии» – одна з найкрасивіших картинок. Душа купається у благодаті, знімає лаври переможця. Цей етап проходять майже усі, що розпочинають стартувати на шляху усередину самого себе. Коли тебе здається, що ти мешканець вищих світів і віртуально ти спілкуєшся з ангелами і вчителями людства.

«Освобождение от иллюзий» – руйнування ментальних конструкцій, коли ти відпускаєш  усе (або майже усі уявлення про щоб то ні було). Храм знов руйнується заради нового.

«Переход» – одна з найулюбленіших картинок автора. Вона про те, що пішак, який пройшов поле супротивника, має право ходити як королева. Це перехід від постаті до сутності.

«Начало» – душа стає провідником – транслятором Вищих Сил. Чин, статус, звання, положення тут не грають ролі. Людина вже більше не належить своєму «егоїзму» разом з його іграми. Через нього твориться Всесвіт.

«Итог» – фізичний провідник виснажується і повертається у землю, яку освітлюють феєрверки його добрих справ. Свідомість виходить з шкіряних одеж, продовжує свій розвиток.

«Перерождение» – з недогризка  на першій картинці почалося і на останній закінчилося. А з недогризка, що перегнив зростає  ЩОСЬ, що в нашому випадку схоже на квітку, яка нагадує ЖИТТЯ…

Виставка робіт Наталії Алимової викликала живу зацікавленість у відвідувачів літературно-музичної вітальні «Слобожанщина», та у гостей Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024