Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Бембі

Знайомство з бібліотекою Діти подивилися презентацію про Фелікса Зальтена і його творчість Діти всього світу знають і люблять лісову казку Фелікса Зальтена «Бембі», зворушлива і поетична історія дорослішання маленької оленяти на ім’я Бембі. Була написана у 1923 році і, спочатку, герой книги носив інше ім'я і навіть належав до іншої породи.

Оленятком Бембі став завдяки мультфільму Уолта Діснея, а сам Фелікс Зальтен писав про лань. Історія Бембі поступово занурює в реальний світ природи. Перед нами відкриваються всі сторони життя Бембі - з моменту його народження і до того, як він стане дорослим.

«Бембі» - повість про благородство, про дорослішання душі і виховання почуттів, про доброту і взаємовиручку. І хоча герої книги - лісові мешканці, діють, міркують і відчувають вони зовсім як люди. Книга допомагає краще зрозуміти життя тварин, повадки звірів, таємниці природи. А головне вчить бути добрим і ніжним до навколишньої природи, та тваринного світу.

Діти подивилися презентацію про Фелікса Зальтена і його творчість Дітлахи в техніці орігамі роблять художні аплікації по ілюстраціям з казки «Бембі»

В цьому році книзі виповнюється 95 років. Англійський письменник Джон Голсуорсі називав цю книгу чудовою, чуйною, правдивою, вважаючи, що вона адресована не тільки дітям, а й людям, які «вже не мають щастя бути дітьми».

26 березня 2018 року в бібліотеці сімейного читання другоклашкі 154 школи відзначили ювілей чудової казки. Діти подивилися презентацію про Фелікса Зальтена і його відомій книзі, дізналися історію її виникнення, згадали головних героїв, подивилися уривки з мультфільму, висловили свої враження і думки про книгу.

А в другій частині нашої зустрічі ми вирішили поєднати книгу і творчість. Запропонували дітлахам зробити художні аплікації з ілюстрацій до твору, використовуючи техніку орігамі. Творчі здібності дозволили дітям зануритися в світ лісової казки і створити яскраві і неповторні образи улюблених героїв.

Дітлахи в техніці орігамі роблять художні аплікації по ілюстраціям з казки «Бембі»Творчі здібності дозволили дітям створити яскраві і неповторні образи улюблених героїв


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024