Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Бібліотекар і читач: особливості спілкування

інспектор відділу зв'язку з громадськістю УПП в Харківській області ДПП старший лейтенант поліції Печенізька Ірина Олександрівна і лейтенант поліції Чайковський Денис Валерійович. інспектор відділу зв'язку з громадськістю УПП в Харківській області ДПП старший лейтенант поліції Печенізька Ірина Олександрівна і лейтенант поліції Чайковський Денис Валерійович.Одна з унікальних функцій бібліотеки пов'язана з безпосереднім спілкуванням бібліотекаря і читача. В нинішній час дана функція особливо актуальна, наші читачі не тільки мають потребу в спілкуванні, але і дуже вимогливі до його якості. «Покращувати стиль спілкування бібліотекарів з читачами» - одне з побажань відвідувачів, які розраховують при відвідуванні бібліотеки не тільки на фізичний комфорт, але і на комфорт психологічний.

Справжній психологічний комфорт пов'язаний, як відомо, із задоволенням емоційних потреб. Тому бібліотекарі, які звикли думати, що в спілкуванні з читачами єдино правильним є виключно рівний, спокійний, дуже серйозний тон, не завжди мають рацію. Є думка, що емоційна розмова набагато краще раціонального, та й взагалі реальність - це не інформація, а емоція.
 
Напередодні свого професійного свята, 27 вересня 2018 року, в Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Бєлінського зібралися співробітники Шевченківської ЦБС обговорити ці питання.
 
 директор Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського Передерій Світлана Іванівна начальник відділу культури по Шевченківському району Департаменту культури міста Харкова Каріне Аветіковна ТоноянЯк зробити спілкування співробітника бібліотеки з читачем безпечним, пояснили на конкретних прикладах і ситуаціях запрошені поліцейські, інспектор відділу зв'язку з громадськістю УПП в Харківській області ДПП старший лейтенант поліції Печенізька Ірина Олександрівна і лейтенант поліції Чайковський Денис Валерійович.
Про конфліктні ситуації та їх вирішення розповіла директор Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського Передерій Світлана Іванівна.
У своєму виступі начальник відділу культури по Шевченківському району Департаменту культури міста Харкова Каріне Аветіковна Тоноян звернула увагу співробітників на зростаючу роль бібліотек в світі, що змінюється.
 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024