Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

«Світ казок Шарля Перро»

Школярі із задоволенням роблять фігурку казкового героя діти демонструють казкову орігамі зроблену своїми руками Шарль Перро (1628-1703) - відомий французький письменник-казкар, поет і критик. Казки Шарля Перро знайомі всім з дитинства. Хто не чув казки про винахідливого Кота у чоботях, про сміливу Червону шапочку, про прекрасну Сплячу красуню, про сильного Хлопчика-з-пальчика і про добру Попелюшку! Ось вже більше трьохсот років ці казки-бестселери продовжують підкорювати дитячі серця.

Під час шкільних канікул в бібліотеці сімейного читання для учнів школи № 150 відбулося літературне свято «Світ казок Шарля Перро», присвячене 390-річчю від дня народження улюбленого казкаря.

Спочатку зустрічі діти подивилися цікавий і пізнавальний фільм про життя і творчість знаменитого письменника і про те, як створювалися казки. Вони побували у Франції 17 століття, дізналися, що історії своїх казок автор брав не з книжок, а з приємних спогадів дитинства та юності. В основі казок Перро - відомі фольклорні сюжети, які він виклав з притаманним йому талантом і гумором.
Далі під час перегляду яскравої та цікавої віртуальної виставки за казками автора дітлахи згадали їх зміст і головних героїв.
 
Потім відеовікторина допомогла нам дізнатися, хто є кращим знавцем казок Шарля Перро. Діти дуже швидко відповідали на всі питання. Знавців виявилося багато. В кінці вони подивилися добрий відеокліп з пісенькою Червоної Шапочки. Всі дружно підспівували. І на цій мажорній ноті свято закінчилося. А казки продовжують і далі вчити добру, дружбі і допомоги ближньому, і тому надовго залишаються в пам'яті дорослих і дітей.
 
У другій частині зустрічі діти зайнялися творчістю. Всі отримали ілюстрації казкових героїв і з задоволенням розфарбували їх. А потім за допомогою орігамісти з нашого хобі-центру школярі зробили фігурку Кота в чоботях. Всі отримали величезне задоволення від усвідомлення того, що така краса створена своїми руками.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024