Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Події в кадрі. Як зняти хороший репортаж. Основні правила і поради»

«Ти зніми, зніми мене, фотограф, прояви ж так своє вміння! Щоб на фото я була щасливою...
Так зніми, зніми мене, фотограф, щоб я навіть викликала заздрість радістю своєю й оптимізмом ...» - співалося в одній дуже популярній пісні.

«Події в кадрі. Як зняти хороший репортаж. Основні правила і поради» «Події в кадрі. Як зняти хороший репортаж. Основні правила і поради»

Фотограф повинен бути майстром, щоб зняти хороший репортаж, зуміти в декількох кадрах відобразити все те, що було цікаво, видовищно, запам'ятовуюче!
Репортажна фотографія повинна говорити, кричати, плакати, сміятися! Не повинно бути «мовчазних» фотографій. Завжди потрібно думати, що хочете сказати знімком.
Поради початківцям фоторепортерів, якими і є співробітники бібліотек дала Ольга Володимирівна Терещенко, заступник директора ЦБС Слобідського району, керівник творчої фото відео майстерні «ArtLab».
Перше, що потрібно зробити, це скласти для себе план-завдання на фотозйомку, але використовувати і позапланові цікаві сцени, які прикрасять репортаж.

«Події в кадрі. Як зняти хороший репортаж. Основні правила і поради» «Події в кадрі. Як зняти хороший репортаж. Основні правила і поради»

Вдалий ракурс - половина успіху. Потрібно бути мобільними, тобто одночасно в кількох місцях.
Знімати не тільки на сцені, а й у глядацькому залі. Емоції глядачів передають атмосферу заходу.
Обов'язково робити загальні плани, середні і великі.
Правила композиції працюють для всіх видів фотографії, включаючи репортажну. Не забувати одне з основних правил - правило третин.
Не забувати про кадрування, яке може зробити з начебто невдалою фотографії відмінний знімок.

«Події в кадрі. Як зняти хороший репортаж. Основні правила і поради» «Події в кадрі. Як зняти хороший репортаж. Основні правила і поради» «Події в кадрі. Як зняти хороший репортаж. Основні правила і поради»

Цікаво, захоплююче, з різними прикладами ми почули про фоторепортажі. Ну, а коли самі стали знімати, це було весело!
Вдалі знімки, менш вдалі ... Всі зроблені фотознімки розглянули, всі помилки розібрали, рекомендації, поради, побажання почули.
Звичайно, ми ще далеко не майстри фотографії, але гадаємо, що майстер-клас «Події в кадрі. Як зняти хороший репортаж. Основні правила і поради », що пройшов в ЦМБ Бєлінського 20 лютого 2019 року, пішов всім на користь, і фоторепортажі заходів, що проходять в бібліотеках, зацікавлять користувачів Інтернет. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024