Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Знайомтеся: амігурумі!

5 липня 2019 року в бібліотеці-філії № 22 закрилася виставка ляльок-амігурумі майстрині  hand-made Ліани Горбачової. Ляльки, до яких ми вже так звикли і які так прикрашали наш читальний зал, повернулися додому. Читачі з захопленням згадують кота на ім'я Грустнокот, чарівних їжачків, оленів, кішечок і інших милих і дуже позитивних тварин. Теплі і яскраві експонати дуже сподобалися дітям і дорослим. Дорослі мали можливість повернутися в дитинство, а діти із задоволенням грали м'якими теплими звірятами.

Амігурумі - японське мистецтво в'язання на спицях або гачком маленьких м'яких звірят і людиноподібних істот. Амігурумі відрізняє особлива техніка в'язання. Їх завжди в'яжуть у вигляді окремих деталей, які потім акуратно зшивають. Причому, гачок для в'язання завжди беруть меншого розміру, ніж нитка, щоб полотно було щільним, без дірочок. Але головна особливість - всі амігурумі мають імена. Зовсім як люди. І це можна пояснити: амігурумі - це олюднені предмети і тварини. А будь-яка людина, згідно східної традиції обов'язково має ім'я. По-друге, першими прототипами для амігурумі ставали герої мультиків або японських коміксів - манга.

Зараз амігурумі - це особлива філософія. Їх носять на сумках, мобільних, в автомобілі, прикрашають ними новорічну ялинку, тим самим підкреслюючи свою індивідуальність і самобутність. Адже навіть зв'язана за однією схемою іграшка у різних людей виходить різною.

Завдяки таланту і творчості Ліани Горбачової читачі познайомилися з цією дивовижною технікою в'язання і з нетерпінням чекають зустрічі з автором і її новими роботами.

Виставка ляльок-амігурумі Ліани Горбачової Виставка ляльок-амігурумі Ліани Горбачової Виставка ляльок-амігурумі Ліани Горбачової Виставка ляльок-амігурумі Ліани Горбачової Виставка ляльок-амігурумі Ліани Горбачової Виставка ляльок-амігурумі Ліани Горбачової Виставка ляльок-амігурумі Ліани Горбачової Виставка ляльок-амігурумі Ліани Горбачової Виставка ляльок-амігурумі Ліани Горбачової


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024