Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Вітаємо переможців літературного конкурсу веселих мініатюр «Жіночі усмішки»!

Літературний конкурс веселих мініатюр «Жіночі усмішки» започатковано 2021 року Центральною міською бібліотекою ім. В. Г. Бєлінського та Міжнародним жіночим клубом духовного спілкування «Лада». Цей конкурс присвячено до Дня сміху. 
 
Літературний майданчик не тільки для визнаних літераторів, а й для авторів-початківців, які мають змогу розкрити творчий потенціал в умовах карантинних обмежень та дістати професійну оцінку своїх письменницьких та поетичних здібностей. 
 
Конкурс веселих мініатюр «Жіночі усмішки» відбувався в двох номінаціях: «Поезія» та «Проза». Цього року взяли участь 57 поетес та письменниць з Харкова, Києва, Костянтинівки, Дружківки, Запоріжжя.
 
Роботи переможців та учасників, що вирізняються оригінальністю творчого задуму, нестандартністю композиційного втілення, новизною художнього рішення, рівнем літературної майстерності, актуальністю теми, оригінальністю ідеї та рівнем авторського самовираження будуть надруковані в наступному випуску літературно-художнього альманаху «Я – жінка…» Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада». 
 
Ми щиро вітаємо переможців та бажаємо успіхів, добра та творчого натхнення!
 
Переможці літературного конкурсу веселих мініатюр

«Жіночі усмішки»

Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада»
 

Номінація «Поезія» 

Валерія Білоус

1 місце – Валерія Білоус (м. Харків) 
Народилася у день бомбардування Нагасакі, у Харкові. Кандидат фіз.-мат. наук. Автор та дизайнер кількох сайтів, поетичних збірок  «На мосту меж двух тысячелетий», «Гранулы», «Птичий клич», гумористичної збірки «Перламутровые пуговицы». Член Міжрегіональної спілки письменників України. Лауреат літературної премії М. Матусовського. Член Харківського клубу пісенної поезії ім. Ю. Візбора. Член Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада» з 2013 року.
 
 
 

Леонтина Красношапка

2 місце – Леонтина Красношапка (м. Харків) 
Народилася 30 березня 1949 року в м. Красний Кут Саратовської області (РФ) в родині українців. Освіта - Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна. Філолог, викладач німецької мови та літератури. Працювала перекладачем і вчителькою. Член Харківського клубу пісенної поезії ім. Ю. Візбора, Клубу "Апостроф", Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування "Лада", Клубу "Свіча" (м. Чугуїв). Лауреат багатьох  конкурсів. Має п'ять збірок віршів та перекладів. Перекладає з німецької, української та російської. 
 
 
 

Надія Новгородова

3 місце – Надія Новгородова (м. Харків) 
Живе та працює в Харкові. За фахом психолог. Член літературної студії «Третій цех», член клубу пісенної поезії ім. Ю. Візбора.  Друкувалася в поетичних збірках, альманахах та журналах. Має поетичну збірку  «Мозаика жизни», пише оповідання, в альманасі «Я – жінка…» веде психологічну сторінку «Психологічна сторінка Надії». Член Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада» з 2014 року.
 

 

 Номінація «Проза»

Ганна Мороз

1 місце – Ганна Мороз (м. Дружківка) 
Народилася і живе в м. Дружківка Донецької області. Пише вірші та прозу. Друкувалася в багатьох літературних альманахах.  Має поетичні збірки: «Откровение», «Ветер в лицо», «Между злом и добром», «Перекрёстки», «Через расстояние и время»; збірку оповідань «Степень реальности» та романи: «В согласии с судьбой» та «Провинциальный калейдоскоп». Член Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада» з 2016 року.
 
 
 

Олена Бондарчук

2 місце – Олена Бондарчук (м. Харків) 
Живе та працює в Харкові. Пише вірші та прозу. Її вірші – це «заримовані думки», рефлексія на події власного життя та оточуючого світу. Позитивне ставлення до життя, бажання завжди прийти на допомогу – життєве кредо талановитої жінки. Член Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада» з 2019 року.
 
 
 
 
 
Лія Телегіна
3 місце – Лія Телегіна (м. Дружківка)  
Живе в м. Дружківка Донецької області. Філолог за фахом. Дипломант  VІ Всеукраїнського пісенно-поетичного фестивалю «Город дружбы приглашает» 2013 року. Друкувалася в літературно-художніх журналах «Ренессанс», «Запев», «Живое пламя», «Рукопожатие», «Поэзии дружковской родники». Автор поетичних збірок «Наедине с природой», «На дальних тропинках», «Это всё родное». Член Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада» з 2016 року.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024