Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«З Україною в серці…»

До 150-річчя від дня народження українського письменника Василя Стефаника

Виступ керівника літературного клубу «Літtera» Лідії Яківни Прилуцької

Як же ми скучили за приємним спілкуванням, за безцінною можливістю побачити одне одного, поділитися новинами та враженнями, зустрітися з цікавими співрозмовниками…
І ось, нарешті, з’явилася така слушна можливість – літературний клуб «Літtera» 16 травня 2021 року був запрошений до Харківського Будинку вчених провести своє чергове засідання.
Літературний клуб «Літtera» вже одинадцять років плідно працює в Центральній міській бібліотеці ім. В.  Г. Бєлінського, об’єднуючи усіх шанувальників літератури, мистецтва та історії.  
Книга є джерелом інформації з усіх напрямків людської діяльності і в той же час є засобом задоволення різних культурних запитів. Літературний клуб «Літtera» – це місце різнобічного спілкування людей, що мають одну мету: обмін думками, виступ зі своїми зауваженнями про прочитане, про те, що хвилює найбільше, спілкування з однодумцями, удосконалення знань в галузі літератури, історії, людської діяльності.

Вітання переможців літературної вікторини

Сьогодні керівник літературного клубу «Літtera» Лідія Яківна Прилуцька присвятила засідання клубу ювілею відомого українського письменника Василя Стефаника і провела літературно-музичний вечір «З Україною в серці…».
Василь Стефаник – український письменник, майстер експресіоністичної новели, що вражає своєю виключною правдивістю, оригінальністю і художньою досконалістю.
Новела «Камінний хрест» є великим за психологічним проникненням і душевною силою твором української літератури, одним з перших, присвячених поневірянням українців-емігрантів. 
У 1968 році режисером Леонідом Осикою за мотивами новели створено однойменний фільм «Камінний хрест», який увійшов у скарбницю найвизначніших українських кіно шедеврів.  
Лідія Яківна Прилуцька розповіла слухачам про життя та творчість видатного українського письменника та запропонувала переглянути уривок з кінофільму «Камінний хрест».

Людмила Квітченко – концертмейстер

Кіноперегляд викликав жваве обговорення фільму за однойменною новелою Василя Стефаника, його творчості в цілому і життєвого шляху.
Цікавим було і музичне оформлення заходу – концертмейстер Людмила Квітченко підготувала музичну збірку з творів українських композиторів, що стала цікавим фоном літературно-музичного вечора «З Україною в серці…». 
 
 
 
 
 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024