Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Крокуємо у світ казок

Василь Чухліб один з кращих творців новел, етюдів та мініатюр в «дорослій прозі» свого часу. Однак не менш відомим він став завдяки своїм розповідям і казкам для дітей. Герої його казок павучок Канапчік і зайчик Гасанець, бурундучок Полосатик і качка Чомга, а також інші жителі Землі, Неба, Лісу та Річки. Вони живуть своїм казковим життям у Калиновій світлиці і Золотавому бору, Старій діброві й Бобровому селищі.
 
Твори Василя Чухліба люблять і дітлахи, які ще не вміють читати, і маленькі школярі. Добрі та мудрі, вони ведуть дитину в дивосвіт природи, дарують радість, насолоду від спілкування з нею, збуджують уяву і кличуть відкривати її таємниці, оберігати нетлінну красу землі, любити рідний край. Автор поєднує традиційні художні прийоми народної казки з оригінальними авторськими знахідками і наділяє тварин людською мовою, почуттями, характером і поведінкою, зберігаючи при цьому і те, що притаманне природі тварин. Цікаві сюжети казок, мальовничі подробиці, виразний діалог, тонкий гумор - все це для маленького читача. Письменник уникає повчального тону, даючи можливість маленьким читачам самим осмислити мораль.
 
Василь Васильович Чухліб народився 19 липня 1941 року в селі Лебедівка Чернігівської області. Більшість новел є автобіографічними. Образи їхніх персонажів – Василька й Михайлика, Тарасика й Тетянки, Дениска й Варочки – змальовані письменником з особливою любов’ю. Вони непосидючі, кмітливі і допитливі, з цікавістю пізнають світ, вчаться дружити й допомагати старшим. Любляча мама, працьовитий батько, мудрі й життєрадісні дідусь і бабуся - це те середовище, в якій дітям затишно. Малюкам розкриваються таємниці природи, багато невідомих фактів зі світу рослин і тварин. Запрошують дітей пильніше поглянути навколо себе і любити свою малу батьківщину - бути в лісі, лузі чи на ріці не пасивними спостерігачами, а добрими помічниками всьому живому.
 
Юрій Збанацький про творчість Василя Чухліба: «У цього письменника свій стиль і своє бачення світу. Він володіє рідкісним даром писати коротко, а показувати багато, уміє розповісти цікаво й хвилююче, навіть поетично, про речі, на перший погляд, звичайні, буденні». Бібліотека - філія № 35 для дітей пропонує до перегляду book - хвилинку «Крокуємо в світ казок»  


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024