Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Майстри України

Виставка робіт гуцульських майстрів з міста Косів «Карпатські барви»

Виставка робіт гуцульських майстрів з міста Косів «Карпатські барви»

19 серпня 2021 року відвідувачі літературно-музичної вітальні «Слобожанщина» завітали в гості до давніх друзів – працівників Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва на оглядини нової виставки «Карпатські барви».
Наші колеги завжди відзначають державні свята країни особливими цікавими заходами. Ось і цього разу, до 30-річчя Незалежності України, були підготовлені яскраві тематичні свята та красиві виставки.
Зустріч з новим та цікавим – завжди подія, тому ми з нетерпінням чекали на несподівані відкриття та знайомства…
Україна багата на талановитих, обдарованих майстрів народної творчості. Дивовижні рукотворні шедеври не тільки радують око, а й полегшують наш побут, прикрашають наші свята…
Кожна область України має свої цікаві неповторні секрети та надбання, знайомство з якими розширює нашу уяву про особистості історії та розвитку культурних традицій українців від Сходу до Заходу нашої країни.
Виставка робіт гуцульських майстрів з міста Косів «Карпатські барви» і стала цьому яскравим прикладом.
Косів – мистецький осередок Гуцульщини, став ближчим до харків’ян, завдяки творчості народних майстрів, роботи яких вражають і вирізняються автентичністю. 
На окрему увагу заслуговує чудова мальована кераміка з унікальними візерунками в авторському виконанні майстра з міста Косів Сергія Дутки. 
Є на виставці і оригінальні роботи розпису по склу, створені подружжям народних майстрів Наталією та Романом Юсипчуків.  

Різнокольоровий світ гуцульського вбрання

Не аби як вразили відвідувачів вироби зі шкіри талановитої майстрині Світлани Гебель. 
Гармонійно доповнили святкову атмосферу на виставці і мальовничі роботи з краєвидами Карпат викладачів та студентів Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв. 
Кожен мав слушну нагоду доторкнутися серцем до природної краси цього дивовижного краю, відчути цілющу магію перлини української землі…
Відвідувачам літературно-музичної вітальні «Слобожанщина» дуже сподобалася цікава та яскрава виставка майстрів народної творчості «Карпатські барви», вони були вдячні працівникам Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва за цікаві та пізнавальні розповіді, щиро дякували за чудові враження та добрий настрій.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024