Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Історія мого життя складає історію моєї батьківщини»

«Історія мого життя складає історію моєї батьківщини»

В приміщені харківської міської організації інвалідів війни «Відлуння війни» за участю членів художньої самодіяльності УТОС та працівників бібліотеки № 17 ім. Гіршмана 9 березня 2014 року пройшов літературно-музичний вечір присвячений 200-річниці Тараса Григоровича Шевченка «Історія мого життя складає історію моєї батьківщини»
На вечір було запрошено усіх бажаючих згадати це велике ім'я та здійснити екскурс до світу людини універсальних талантів. Постать щирого лірника та гнівного бунтаря, поета, художника, людини з'явився перед присутніми завдяки поетичним творам автора, його картинам, сторінкам щоденника, листуванню, роботам досліджувачів та спогадів сучасників.
«Тернистий шлях без краю…» Доля не шкодувала для нього найжорстокіших випробувань та страждань. Огляд книг та статей цієї тематики перед присутніми зробила бібліотекар Тетяна Берда.
 

«Історія мого життя складає історію моєї батьківщини» «Історія мого життя складає історію моєї батьківщини»

«Про нього створені легенди…» Яким був Шевченко у житті? Яким знали його друзі, близькі, сучасники? Про це розповіла зав. бібліотеки Ганна Калініна. Особливо схвилювало присутніх документальне оповідання М.С.Лескова «Остання зустріч та остання розлука із Шевченком», що прозвучало цілком.
Не залишила байдужими присутніх виставка книг «Рушник його життя» надрукованих шрифтом Брайля, на якій було презентовано поетичні збірки та прозові твори Тараса Шевченка, що є в наявності у бібліотеці.
А потім лунав сам Тарас… Учасники художньої самодіяльності УТОС читали поезії народного поета та співали пісні на слова Шевченка. Вони читали та співали поезії саме так, як вони їх відчували – і це було особливо зворушливо та звучало надзвичайно сучасно. Було зрозуміло, що поезія Шевченка не втратила ні актуальності, ні гостроти. Немає такої сторони життя, якої б не торкнувся він у своєї творчості: любов до України, культура та історія українського народу, ставлення до жінки…
Вечір став святом, святом єдності і любові. Адже Шевченко немов би зосереджував у собі духовні якості українського народу – його силу, світлий розум, добре серце, мужність, енергію та волю.
Під час заходу прозвучали твори Шевченка як українською, так і російською мовами.  

 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024