Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Інтернет-загрози для дітей

онлайн-тренінг
Наразi неможливо уявити яким було би життя суспільства без сучасних технологій, а дітям мабуть взагалі важко представити, що колись не було інтернету. Просто в голові не вкладається, як це улюблений мультик можна було подивитись лише у визначений час по телевізору, а не коли забажається. 
Можна вважати, що на сьогодні більшість землян у своєму кармані носять маленьку бібліотеку, у якій можна знайти відповіді на будь-які питання, починаючи від назви книги, яку почитати, і закінчуючи питаннями щодо сенсу життя, але лише за умови стабільного інтернет-підключення.
 
Інтернет це звичайно корисна річ, яка значно спрощує життя, інформація знаходиться легше, спілкування відбувається майже цілодобово. Тільки уявіть, колись,  щоб отримати повідомлення від коханого або друга, який з тієї чи іншої причини знаходиться у іншому місті, потрібно було чекати тиждень, якщо не більше, а зараз це всього якісь секунди поки людина набирає повідомлення, ну звісно якщо вона у мережі, а якщо ні, то якихось пару хвилин або годин очікування, а якщо щось дуже важливе, то ми можемо зателефонувати та розмовляти з будь-якої точки земної кулі, а не стоячи у телефонній будці, як це було ще 20 років тому. Знаходячись у Харкові зараз ми можемо мати друзів з усіх куточків нашої планети.
 
За даними міжнародного дослідницького проєкту ESPAD, у 2019 році лише 6,7% опитаних підлітків в Україні не користувались соціальними мережам. Майже 45% підлітків проводять у соціальних мережах до 3 годин на день, а ще приблизно  50% – 4 та більше годин. 
 
Діти також використовують Інтернет для шкільного та позашкільного навчання. За правильного використання мережа привчає до самостійного розв'язання задач, структурування великих потоків інформації, дотримуючись основних правил безпеки. Так, інтернет-технології надали нам нові можливості, ми можемо навчатися, знайомитись, працювати не вихядячи із власного будинку, але не тільки позивним наповнена нова реальність. В мережі ми можемо зустріти шахраїв, поганих людей та навіть товаришів, які вирішили познущатися.  
 
Як і звичайна реальність, світова павутина несе величезну кількість прихованих загроз для користувача, які можуть серйозно нашкодити його життю. І якщо дорослі люди завдяки своєму досвіду або рівню інформаційної гігієни можуть оминути ці загрози, діти часто-густо залишаються беззахисними перед негативними сторонами інтернету. 
Задля ознайомлення дітей та їх батьків із загрозами, які можна зустріти в Інтернеті бібліотека-філія № 11 підготувала онлайн-тренінг «Інтернет-загрози для дітей».


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024