Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Щоб пісня над колискою лунала…

До Всесвітнього дня дитини

Щоб пісня над колискою лунала…

13 листопада в Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Бєлінського відбувся круглий стіл Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада» за темою «Щоб пісня над колискою лунала…» до Всесвітнього дня дитини. У рамках роботи круглого столу відбулося обговорення найважливіших проблем сьогодення – проблем сирітства та усиновлення.
 
В Україні ці проблеми вирішуються на державному рівні, багато добрих справ роблять спонсорські фонди, зокрема робота проекту Ріната Ахметова «Сирітству – ні», але великі надії покладаються на жіночі об’єднання, які повинні на місцевих рівнях вести інформаційно-роз’яснювальну роботу, проводити різноманітні заходи, надавати дієву підтримку та своєчасну допомогу жінкам.
 
 Президент Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада» Ганна Абрамова привітала жінок зі Всесвітнім днем дитини та ознайомила з програмою круглого столу:
- «Колискові пісні у творах видатних українських композиторів»
 
Цікавий виступ запропонувала жінкам клубу відома харківська піаністка, лауреатка міжнародних конкурсів Оксани Міц, проілюструвала виступ народними піснями в обробці Миколи Лисенка, солістка Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Світлана Мельник.
- «Внесок харківських поетес у розвиток сучасної української дитячої літератури»
 
Виступ відповідальної секретарки Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада», відомої харківської поетеси, письменниці та перекладачки Леонтини Красношапки викликав в жіночих серцях багато емоцій, бо вона розповіла про свою роботу з дітьми-сиротами в одному з інтернатів Харкова. Леонтина Миколаївна прочитала свої вірші і прозові твори, що були присвячені цей проблемі. «Писати для дітей і про дітей дуже важко, бо дитяча література повинна не тільки радувати дитину, а й і вчити…» (З творами Леонтини Красношапки можна ознайомитися в нашій бібліотеці та на нашому сайті).
- «Світ жіночих захоплень – світ родинних захоплень»
Майстер-клас відомої харківської майстрині флористичного дизайну Ніни Лебеденко.
 
Жінки Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада» розробили план діяльності клубу на 2022 рік, визначили теми наступних круглих столів в рамках роботи клубу, запланували зустрічі з провідними фахівцями Харкова (соціологи, дитячі лікарі та психологи).
Разом ми зможемо вберегти дітей України від сумної сирітської долі!

Виступ президентки Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада» Ганни Абрамової «Щоб пісня над колискою лунала…». Відео виступ Виступ поетеси, письменниці та перекладачки Леонтини Красношапки


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024