Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Фенечка дружби

Виставка фенечок Ярослави Дученко Знайомство Дученко Ярослави з учнями

14 липня 2014 року в читальному залі бібліотеки - філії № 22 був проведений майстер - клас з виготовлення фенечек з муліне «Фенечка дружби». Його провела читачка бібліотеки Дученко Ярослава для всіх бажаючих освоїти цей вид мистецтва. Діти дізналися про історію фенечек, познайомилися з видами вузлів, виготовили для себе гарні прикраси, у тому числі і методом куміхідо. 
Фенечки набули широкого поширення в середовищі хіпі, які вважають себе «дітьми квітів» (звідси любов до всього яскравого, квітчастого). Фенечки були невід'ємною приналежністю хіпі, способом самовираження.  

Перші кроки в мистецтві плетіння Навчання різним видам вузлів

Ідея створення фенечок була запозичена хіпі у індіанців і використовувалася як символ дружби - після обміну фенечками індіанці вважалися названими братами. Вважалося також, що той, кому подарували браслет, повинен носити його, поки він не порветься сам.
У наші дні фенечки використовуються просто як прикраса, їх зазвичай плетуть в якості подарунка для певної людини, з урахуванням його характеру, пристрастей, свого власного ставлення до нього. Часто їх дарують на день народження. Раніше вважалося, що їх не можна продавати, але ось уже багато років фенечки можна побачити у продажу.
 Зважаючи на свою універсальність фенечку може носити як представник жіночої статі, так і чоловічої. Інтернет допомагає знайти схеми для плетіння Японське плетіння куміхімо

Щось схоже на фенечки плели і слов'яни. Частіше це були різного роду візерунки на рукавах, які, за повір'ям слов'ян, відганяли злих духів.
 Хочете навчитися плести ці оригінальні прикраси своїми руками? Тоді - вперед! Ви вразите своїх подружок і друзів, блиснувши перед ними приголомшливими знаннями в області плетіння, завжди будете в центрі уваги, демонструючи результати своєї творчості. Привітати зі святом рідних і знайомих ви зможете, піднісши їм подарунок, зроблений своїми руками. Приходьте до нас, і скоро ви станете неперевершеним професіоналом у сфері виготовлення фенечек.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024