Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Вічний талант любові

До 90-річчя від дня народження українського письменника Григора Тютюнника
 
Літературний клуб «Літtera» – це місце різнобічного спілкування людей, що мають одну мету: обмін думками, виступ зі своїми зауваженнями про прочитане, про те, що хвилює найбільше, спілкування з однодумцями, удосконалення знань в галузі літератури, історії, людської діяльності.
Сьогодні керівник літературного клубу «Літtera» Лідія Яківна Прилуцька присвятила засідання клубу ювілею відомого українського письменника Григора Тютюнника і провела літературний вечір «Вічний талант любові…».
Григір Тютюнник – український письменник, майстер оповідань, що вражають своєю виключною правдивістю, оригінальністю і художньою досконалістю.
Повість «Климко» є майже автобіографічним твором з великим психологічним проникненням і душевною силою, що відразу став значним в українській літературі. Автор майстерно розповів про долю сільського хлопчика Климка, який провівши батька на фронт, залишається з мачухою. Переживши голод, поранення і самотність, хлопчина приходить в ремісниче училище і з новими друзями працює на фронт…
Григір Тютюнник працював на Харківському заводі ім. Малишева, але хвороба повернула його до сільського життя.  Через роки доля знов приводить його до Харкова, де Григір навчається на філологічному факультеті Харківського університету. Доля письменника була трагічною – у 1980 році він вчинив самогубство.
У 1983 році режисером Миколою Вінграновським за мотивами повісті створено однойменний фільм «Климко», який увійшов у скарбницю українського кінематографу.  
Лідія Яківна Прилуцька розповіла слухачам про життя та творчість видатного українського письменника та запропонувала переглянути уривок з кінофільму «Климко».
Кіноперегляд викликав жваве обговорення фільму за однойменною повістю Григора Тютюнника, його творчості в цілому і життєвого шляху, та особистої трагедії письменника.

Григір Тютюнник – видатний український письменник Виступ керівника літературного клубу «Літtera» Лідії Яківни Прилуцької Афіша фільму «Климко»Кадри з фільму «Климко»


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024