Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Письменницький талант юної читачки

 книга повістей і казок «В Країні Фантазій» Катерина Дементьєва

 У 2014 році світ побачила барвиста дитяча книга повістей і казок «В Країні Фантазій». Її автор - десятирічна Катерина Дементьєва. Зараз вона закінчує 4 і переходить в 5 клас Харківської спеціалізованої школи № 50. Видання своєї книги з написом «Моїй улюбленій бібліотеці № 25 від автора» Катя подарувала бібліотеці сімейного читання № 25, активної читачкою якої вона є з 2011 року. А її мама, відома харківська художниця Лариса Захарчук-Дементьєва додала, що в цій книзі є і частинка праці колективу нашої бібліотеки, так як без інтенсивного читання навряд чи б юна письменниця відбулася в такій якості. Катерина - дуже творча дитина. Вона - учасниця багатьох конкурсів та майстер-класів, які у нашій бібліотеці. На бібліотечному фестивалі, присвяченому Міжнародному Дню Котів «Пухнасті мурлики», Катя стала призером літературного конкурсу з оповіданням «Чарівна кішка Лулукси».

книга повістей і казок «В Країні Фантазій»  книга повістей і казок «В Країні Фантазій»

Казки власного твору Катя почала розповідати, як тільки навчилася говорити і навіть ще раніше, як стверджують її тато і мама. Коли Катя підросла, батьки стали записувати її казки, і в результаті з'явилася ця книга, яка не тільки придумана Катею, а й проілюстрована нею ж. Життєрадісні персонажі Катіних казок як живі дивляться на світ з її яскравих, виразних малюнків, запрошуючи маленьких читачів побувати в країні Катіних фантазій. Там можна познайомитися з маленьким туманчиком з казки «Осінній туман»; Собакою Крижинкою, мишеням-фокусником і Тишею з однойменних казок; дізнатися, як іде Зима («Як йшла Зима»); як проводить ранок маленький Янголятко («Ранок маленького Ангелочка»); як живе Матінка Ніч і її маленький синочок Сон («Про Матінку Ніч і її маленького синочка Сну») і що таке «Солодка-пресладкую казка». Є в книзі й дві повісті - «Сім'я дядечка Вінкс» і «Казка про їжачка і равлика» - зворушливі і добрі. Бажаємо Катерині Дементьєвої подальших творчих успіхів і пропонуємо вашій увазі маленький витвір з цієї книги: 

 «Непосидючий листик»

Це було пізньої осені, коли дерева вже втрачали свою яскраве забарвлення - скидали своє листя на землю. Але один листочок досі тримався на дереві. Він уперто повторював: «Я не хочу на землю, я не буду таким же, як усі. Я хочу літати і побачити світ ». -Заспокойся, - говорила йому мама-дерево. - Все ти побачиш, тільки почекай. -Я не хочу чекати, - відповідав листик, - я хочу дізнатися, що там, за горами. -Я сама цього ніколи не бачила, але тобі можуть допомогти журавлі. Вони візьмуть тебе за хвостик, і ти полетиш з ними.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024