Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Новорічне привітання від бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського

Любі друзі!

 
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського щиро вітає вас з Новим роком та Різдвом Христовим! Бажаємо вам у новому році здоров’я, щастя, цікавих зустрічей та приємних вражень.
Наша бібліотека багато років на високому рівні вела роботу з популяризації творчості відомих поетів, письменників, музикантів, співаків, художників та майстрів декоративно-прикладної творчості Харківщини. І в цей складний час ми будемо продовжувати творчо працювати для вас! 
Ми розробили для вас багато нових цікавих проектів і дуже сподіваємося на те, що вони стануть вам до вподоби. Дивиться наші щомісячні анонси, надсилайте нам свої відгуки та побажання.
Проект
Український центр «Мова калинова»

«Самая рождественская сказка»

Проект «Український центр «Мова калинова»» – це певний комунікативний простір куди може прийти кожен, хто хоче спілкуватися українською мовою; це простір що об’єднує усіх шанувальників української мови, літератури та історії з метою створення умов для вивчення та вдосконалення володіння українською мовою та різнобічного спілкування. 

 Проект «Український центр «Мова калинова»» розпочинає свою діяльність в 2022 році з метою: 

- вивчення та вдосконалення володіння українською мовою; 

- популяризації літературних творів українських авторів; 

- ознайомлення з новинками сучасної української літератури, надання підтримки літераторам-початківцям, які хочуть вивчати рідну мову та усім охочим.

Діяльність проекту «Український центр «Мова калинова»» спрямована на надання дієвої допомоги в опануванні та вдосконаленні навичок спілкування українською мовою, написання літературних творів рідною мовою, розкритті потенціалу особистих можливостей  та різнобічне спілкування.

Молодіжний літературний  проект 

«Молоді літератори Харківщини»

«Самая рождественская сказка»

Молодіжний літературний  проект «Молоді літератори Харківщини» запроваджується Центральною міською бібліотекою ім. В. Г. Бєлінського у 2022 році з метою: активізації творчого життя нашого міста; виявлення творчо обдарованої молоді Харкова; створення осередку спілкування молоді з представниками творчої еліти Харкова; розвитку літературних здібностей у молоді, спрямування їх у русло духовної творчості та діяльності; залучення молоді до літературного життя міста; допомоги молодим літераторам Харківщини в підготовці до участі в міському щорічному літературному конкурсі «Людина. Доля. Епоха.». Молодіжний літературний проект «Молоді літератори Харківщини» розрахований на систематичну та довгострокову роботу.

Художньо-мистецький проект

«Славетні художники світу»

«Самая рождественская сказка»

Художньо-мистецький проект «Славетні художники світу» запроваджується Центральною міською бібліотекою ім. В. Г. Бєлінського та Харківським художнім музеєм у 2022 році з метою: популяризації бібліотечних та музейних фондів; просвітницької діяльності, ознайомлення з цікавими явищами та подіями в мистецтві України та світу; для взаємного доповнення і розширення творчих та організаційних можливостей обох закладів; створення привабливої атмосфери для пізнання і творчості; проведення цікавих виставок, творчих зустрічей, акцій, вікторин та конкурсів; проведення зустрічей з провідними художниками, майстрами народної творчості та мистецтвознавцями Харкова; проведення сумісних тематичних заходів, виїзних лекцій та бесід; залучення харків’ян до творчості у різних галузях мистецтва, надання допомоги обдарованим особистостям у підготовці до участі в аматорських виставках та оглядах. Художньо-мистецький проект «Славетні художники світу» розрахований на систематичну та довгострокову роботу.

Літературно-музичний проект

«В обіймах музики слова»

«Самая рождественская сказка»

З 2011 року в Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Бєлінського діє сумісний з Міжнародним жіночим клубом духовного спілкування «Лада» та Харківським Клубом Пісенної Поезії ім. Ю. Візбора літературно-музичний проект «В обіймах музики слова».

 Метою літературно-музичного проекту «В обіймах музики слова» є:

- активізація творчого життя читачів та гостей Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Бєлінського; 

- створення умов для творчого, інтелектуального і духовного розвитку авторів-початківців;

- розширення культурних зв’язків між закладами культури та освіти Харкова, проведення сумісних літературно-музичних вечорів, святкових концертних програм та конкурсів.

Літературно-музичний проект «В обіймах музики слова» розрахований на систематичну та довгострокову роботу.

Літературний проект 

«Зустрічі біля каміну»

«Самая рождественская сказка»

Літературний проект «Зустрічі біля каміну» був започаткований Центральною міською бібліотекою ім. В.Г.Бєлінського сумісно з Харківською обласною організацією Національної спілки письменників України та літературним клубом «Літtera» в 2017році. Метою проекту є: надання можливості харків’янам цікаво та різноманітно проводити своє дозвілля та спілкуватися віч-на-віч; проводити цікаві літературні та літературно-музичні вечори, творчі зустрічі з харківськими поетами та письменниками; проведення розвиваючих літературних вікторин та конкурси. Зустрічі в рамках літературного проекту «Зустрічі біля каміну» проходять біля справжнього каміну в стародавній будівлі, яка розташована на вулиці Чернишевській, 59, що створює привабливу атмосферу для пізнання та приємного відпочинку. Літературний проект «Зустрічі біля каміну» розрахований на систематичну та довгострокову роботу.

Музичний проект «Світові музичні шедеври»

«Самая рождественская сказка»

Музичний проект «Світові музичні шедеври» був започаткований Центральною міською бібліотекою ім. В.Г.Бєлінського в 2013році з метою: створення культурного осередку для зустрічей однодумців, обміну думками та ідеями; організації творчого простору для живого спілкування людей віч-на-віч; за допомоги різноманітних видів та форм заходів знайомити читачів та гостей бібліотеки зі світовими музичними шедеврами та з творчістю відомих композиторів. Музичний проект «Світові музичні шедеври» розрахований на систематичну та довгострокову роботу.

Молодіжний проект «ХАРКІВГРАД»

«Самая рождественская сказка»

Молодіжний проект «ХАРКІВГРАД» був започаткований Центральною міською бібліотекою ім. В.Г.Бєлінського сумісно з літературним об’єднанням «АВАЛ» та видавництвом «Слово» в 2016 році.

 Метою молодіжного проекту «ХАРКІВГРАД» є:

- активізація творчого життя читачів та гостей бібліотеки;

- виявлення творчо обдарованих молодих авторів та надання суттєвої допомоги у розвитку їхніх творчих здібностей;

- організація та проведення літературних зустрічей, творчих вечорів, літературно-художніх вистав, свят та презентацій.

Молодіжний проект «ХАРКІВГРАД» розрахований на систематичну та довгострокову роботу.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024