Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Історія України в документах та фактах»

Дистанційна зустріч з письменницею Агнессою Капрел’янц
Харків – Ужгород 11 листопада 2022 р.
 

Головний бібліотекар ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського Ганна Абрамова, директор Центральної міської бібліотеки Ужгорода Людмила Ленарт та заступник голови Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василь Густі Обговорення книги Агнесси Капрел’янц «Конной дорогой Бабеля»

Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського підготувала і провела дистанційну зустріч з відомою письменницею Агнессою Капрел’янц під назвою «Історія України в документах та фактах». Захід відбувся 11 листопада в приміщенні Центральної міської бібліотеки Ужгорода.
Талановита письменниця народилася у Харкові. З 2004 року живе і працює в Києві. Має вищу економічну освіту. Працювала в фінансовій сфері, останнім часом – у видавництві. Агнесса Капрельянц авторка книжок «Конной дорогой Бабеля» (2017 р.) та «Шахер-махер по-київськи» (2021 р.). Наразі письменниця працює над новою книгою про національні громади України, а також вона веде декілька проектів з історії України кінця 19 – початку 20 ст.
Влітку 2022 р. для патріотичної акції «З книгою до перемоги», яка була організована місцевою владою, Закарпатською обласною організацією Національної спілки письменників України, бібліотеками та видавництвами Ужгорода, талановита авторка надіслала для підтримки ЗСУ двадцять примірників своїх книжок «Конной дорогой Бабеля» та «Шахер-махер по-київськи».

Дистанційна зустрічі з Агнессою Капрел’янц «Історія України в документах та фактах»

Головний бібліотекар Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського Ганна Анатоліївна Абрамова розповіла про те, як проходила в 2017 році перша презентація книги Агнесси Капрел’янц «Конной дорогой Бабеля» в Харкові. У харків’ян книга викликала жваву зацікавленість, а спілкування з талановитою жінкою було насиченим та тривалим. Авторка надає змогу спостережливому читачеві разом із нею неквапливо проаналізувати ситуації, свідком яких був Ісаак Бабель, беручі участь як кореспондент в поході Першої Кінної армії українським Поліссям та Волинню.
Нова книга Агнесса Капрел’янц «Шахер-махер по-київськи» – це нове історичне розслідування, аналіз помилок минулого, які дуже бажано оминути сьогодні.
Читачі нашої бібліотеки чекають на скору зустріч з Агнессою Капрел’янц та на знайомство з її новою книгою «Шахер-махер по-київськи». А ось у читачів Закарпаття така можливість є вже сьогодні – кілька примірників книг талановитої авторки отримали Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Ф. Потушняка, Центральна міська бібліотека Ужгорода та літературний музей.
Дистанційна зустріч з талановитою письменницею, яка відбувалася у програмі ZOOM, була цікавою і для читачів нашої бібліотеки, і для читачів та гостей Центральної міської бібліотеки Ужгорода. Агнесса Капрел’янц розповіла про те, як працювала над своїми книжками, які має творчі плани та про те, коли читачам очікувати на її нові книжки…
Заступник голови Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василь Петрович Густі, який ще влітку відразу звернув увагу на творчість талановитої письменниці, розповів про те, яке враження справила на нього книга Агнесси Капрел’янц «Конной дорогой Бабеля». Видатний письменник відзначив, що йому було дуже важко читати про звірячі дії сторічної давнини та й ще важче усвідомлювати, що таке ж саме жахіття відбувається і сьогодні. 
Директорка Центральної міської бібліотеки Ужгорода Людмила Михайлівна Ленар визначила безумовну цінність книги Агнесси Капрел’янц «Конной дорогой Бабеля» для молоді України, яка повинна знати історію своєї країни та не повторювати помилок минулого. 
В дистанційній зустрічі з Агнессою Капрел’янц «Історія України в документах та фактах» взяли участь поети та письменники Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України, представники культурно-освітніх установ і громадськості.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024