Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

З мрією про Перемогу. Зустріч з письменницею Агнессою Капрел’янц

Харків – Ужгород 9 січня 2023 р.

Письменниця Агнесса Капрел’янц завітала до Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая

Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського та літератори Харківщини радо підтримали патріотичну акцію «З книгою до Перемоги» та теж почали передавати свої книжки для підтримки ЗСУ.
Від початку війни в Ужгороді була започаткована владою міста, Закарпатською обласною організацією Національної спілки письменників України та літературним музеєм довгострокова патріотична акція «З книгою до Перемоги».  
Мета акції «З книгою до Перемоги» - зібрати якомога більше коштів на підтримку ЗСУ. Поети та письменники Закарпаття надають свої книжки для виставки-продажу, проводять творчі зустрічі, спілкувалися з покупцями.
Для патріотичної акції надійшов літературний дарунок і від відомої київської письменниці, яка багато років жила та працювала в нашому рідному Харкові, Агнесси Капрел’янц. Талановита авторка надіслала для підтримки ЗСУ двадцять примірників своїх книжок «Конной дорогой Бабеля» та «Шахер-махер по-київськи».

Агнесса Капрел’янц спілкується з заступником голови Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василем Петровичем Густі

Агнесса Капрел’янц свою першу книгу «Конной дорогой Бабеля» презентувала ще в 2017 році і з того часу її творчість викликає у читачів жваву зацікавленість. Авторка надає змогу спостережливому читачеві разом із нею неквапливо проаналізувати ситуації, свідком яких був Ісаак Бабель, беручі участь як кореспондент в поході Першої Кінної армії українським Поліссям та Волинню. Нова книга Агнесса Капрел’янц «Шахер-махер по-київськи» – це нове історичне розслідування, аналіз помилок минулого, які дуже бажано оминути сьогодні.
Книги талановитої письменниці зацікавили і ужгородських читачів, тому Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського разом із працівниками Центральної міської бібліотеки Ужгорода підготували і провели дистанційну зустріч з Агнессою Капрел’янц під назвою «Історія України в документах та фактах». Дистанційна зустріч, яка відбувалася у програмі ZOOM, була цікавою і для читачів нашої бібліотеки, і для читачів та гостей Центральної міської бібліотеки Ужгорода. Агнесса Капрел’янц розповіла про те, як працювала над своїми книжками, які має творчі плани та про те, коли читачам очікувати на її нові книжки…

Агнесса Капрел’янц підписує свої книжки для літературного музею Ужгорода

Заступник голови Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василь Петрович Густі, який ще влітку відразу звернув увагу на творчість талановитої письменниці, розповів про те, яке враження справила на нього книга Агнесси Капрел’янц «Конной дорогой Бабеля». Видатний письменник відзначив, що йому було дуже важко читати про звірячі дії сторічної давнини та й ще важче усвідомлювати, що таке ж саме жахіття відбувається і сьогодні. Під час дистанційної зустрічі Василь Петрович запросив талановиту письменницю приїхати до Ужгороду.
І ось на різдвяні свята Агнесса Капрел’янц приїхала до Ужгороду, завітала до Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая, поспілкувалася з директором музею Франциском Павловичем Ерфаном, зустрілася з заступником голови Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василем Петровичем Густі, поспілкувалася з представники культурно-освітніх установ і громадськості. Пані Агнесса розповіла про свої творчі плани, підписала свої книжки для літературного музею, відповіла на чисельні запитання та побажала усім українцям найскорішої Перемоги.
Василь Петрович Густі подякував Агнессі Капрел’янц  за цікаву зустріч та подарував їй на згадку книжки письменників Закарпаття.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024