Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Козацька містерія Лірника Сашка»: онлайн огляд до 60-річчя Сашка Лірника

Будь-який персонаж - це не казковість,
а в першу чергу - носій рис і ідей

Сашко Лірник зі своїм Котом веде дитячу програму на телебаченні Ліра Казкаря

До ювілею Сашко Лірника Бібліотека-філія № 11 пропонує онлайн огляд «Козацька містерія Лірника Сашка».
Наші маленькі читачі дуже люблять брати участь в літературних іграх та вікторинах за творами Сашка Лірника а також переглядати мультфільм «Умань» за його творами серії «Моя країна-Україна».
У нашій бібліотеці-філіїі № 11 ви неодмінно знайдете книжки автора, особливо «Казки Лірника Сашка», якщо ця книга, як завжди, не буде в іншого читача. А ми маємо надію, що фонд книгозбірні поповниться книгами казкаря «Казка про силу характерницьку, богатиря Ахмеда і Грицька Кобилячу Смерть», «Пухнасті казочки» та іншими.
 
Хто ж він такий Сашко Лірник? Один із найкращих дитячих письменників України, заслужений працівник культури, співець козаччини, менестрель містичної казки запалює серця та уяву дорослих і малих чарами української чортівні. Музично-оповідні містерії Сашко Лірник створює майже все життя.
В одному зі своїх інтерв'ю він розповідає, що першу казку написав у чотири роки, вона була у віршах та оповідала історію про оленя із золотими рогами. Крім мистецтва слова казкар володіє трьома музичними інструментами колісною лірою, гітарою та дримбою. «Ліра для казок саме те. Під гітару казку не розкажеш. От ліра для цього створена. На лірі дуже просто грати й звучить добре» - каже Сашко Лірник.

Сашко Лірник «Казки лірника Сашка» «Казки лірника Сашка»

Свої казки автор любить розповідати, тому записує дуже мало. Творчий доробок письменника налічує п’ять аудіовидань та п’ять ілюстрованих книжок, сценарій до повнометражного фільму «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» та мультсеріалу «Моя країна-Україна», також митець був автором і ведучим дитячих телевізійних програм «Казки лірника Сашка» і «Світанок». 
 
 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024