Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Сніжок на сонці тане. Повітря запашне! Сьогодні в мами свято – велике, весняне.»

Діти активно брали участь в конкурсі віршів до 8 березня Учні розгадували кросворди Веселий букет

 5 березня 2014 бібліотека - філія №35 для дітей спільно зі школою № 99 провели святкову зустріч, присвячену святу 8 Березня. Після довгої, холодної зими, коли нарешті починає лагідно світити сонце, зацвітають перші квіти і синявою посміхається небо, особливо приємно привітати всіх жінок з чудовим весняним святом - жіночим днем.

... Жінка, мама, яке гарне, ніжне слово, а скільки в ньому любові і ласки, щедрості і тепла. Це найдорожчий скарб, який подарували нам небеса. Жінка - мама, яка дала нам життя і долю.

Спочатку був проведений екскурс в історію виникнення свята. Діти дізналися, що Міжнародний жіночий день - свято, що відзначається як «жіночий день». Зміст, вкладений в це визначення, варіюється від дня вшанування жінок до дня боротьби за їхні громадянські та соціальні права. День вшанування жінок виник ще в Стародавньому Римі. Тоді це свято відзначали «матрони». Матрони - жінки, які народилися вільними і перебували у шлюбі. Вони отримували в цей день від своїх чоловіків подарунки і були оточені увагою і турботою. В цей день рабині звільнялися від своїх обов'язків. Римлянки одягалися в найкращий одяг і приходили в храм богині Вести. Широке поширення набула версія, згідно з якою традиція відзначати Міжнародний жіночий день 8 березня була покладена демонстрацією, яку провели в цей день 1857 р.  робітниці текстильної промисловості і фабрик. У 1910 році, на Міжнародній жіночій конференції видна німецька соціалістка Клара Цеткін запропонувала заснувати день боротьби за права жінок і було прийнято рішення про святкування міжнародного жіночого дня. З 1966 року в нашій країні Міжнародний жіночий день став святом і неробочим днем для всіх жінок.

У святковому заході «Сніжок на сонці тане. Повітря Запашний! Сегодня в мами свято - ровері, весняне! » з дитячих вуст звучали вірші відомої київської поетеси В. Л. Дворецької « Хто правий », « Моя сім'я », « Хочу брата або сестру », « Я сердита не ходжу », « Мамі я вірші дарую ». Проникливо і душевно, з любов'ю і обожнюванням були прочитані вірші, присвячені і мамам, і бабусям, і сестрам. З особливою любов'ю і теплотою були прочитані вірші вчителям - жінкам.

Із задоволенням учні розгадували кросворди «Веселий букет», в якому питання були всі про мам! Хто краще знає свою маму, той і відповів на всі питання!

Діти із задоволенням познайомилися з літературою про жінок на книжкових виставках «Світле свято - мамин день», «Мама, мамочка ти одна така - улюблена і рідна».

У програму зустрічі були включені і виконані уривки пісень «У перші дні весни», «Квіти для мами» на вірші Н. Рибальської про мам, про любов до них, про любов до всіх жінок Землі. А найголовніше - ніхто не пішов без подарунка для мами. Адже найкращий подарунок той, що зроблений своїми руками. Подарунки були зроблені дітьми на уроках праці спеціально до свята!

Милі жінки з жіночим святом, з днем весни! І море квітів для всіх вас нехай дарують в цей час чоловіки. Ви ж процвітайте, як колір і дай вам Бог довгих, добрих і щасливих років!

Звучали вірші, присвячені і мамам, і бабусям, і сестрам.   Що таке жінка?
    Краса і кохання,
       Перший наш подих і подих останній.
         Це материнська турбота і ласка,
           Це на добраніч розказана казка
             Це незбагненність, примхливість  і ніжність,
                Спокій і мудрість, терпіння й чарівність.
                  Це несподіванка і сподівання,
                     Вічна спокуса, жагуче бажання,
                       Це мелодійна тендітність сопілки,
                          Це аромат невідомої квітки.
                             Несамовитість, шаленство, зухвалість,
                               Звабливість, грація та досконалість.
                                  В цьому і слабкість жіноча, і сила,
                                    Зі святом Вас , любі, і будьте щасливі!


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024