Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Корабель мрії капітана Верна»

Онлайн-рекомендація до 195-річчя Жуля Верна

«Корабель мрії  капітана Верна» Обкладинка першого видання «П'ять тижнів на повітряній кулі»

До 195-річчя Жуля Верна бібліотека-філія № 11 підготувала для читачів віртуальну книжкову поличку «Корабель мрії  капітана Верна». Жуль Верн відомий французький письменник, що увійшов до світової літератури як один з фундаторів жанру наукової фантастики. Літературна спадщина митця налічує понад 100 томів. Перший роман письменника «П'ять тижнів на повітряній кулі» (1863) — став надзвичайно популярним. За життя Жуля Верна твори мали неабиякий успіх, щойно книга виходили друком, вона одразу перекладалася багатьма мовами й поширювалася в усьому світі. Наразі творчість автора не втрачає своєї популярності, його твори цікаві сучасним читачам, яких вже важко чимось здивувати.
Батько Жуля Верна був юристом і сподівався, що син продовжить справу, тому відправив Жуля до Паризької школи права. Але майбутній письменник мріяв зовсім про інше. В 11 років він зробив спробу втекти до Індії, найнявся на корабель юнгою, але завдяки оперативним діям батька, підлітка вдалося перехопити в одному з найближчих портів. За словами самого Жуля Верна, він шкодував, що не став матросом.

Жуль Верн Жуль Верн з дружиною

Перші твори фантаста, що вийшли в друк «Драма в Мексиці» і «Перші кораблі мексиканського флоту» отримали хороші відгуки, що надало літератору натхнення продовжувати писати пригодницькі оповідання й надалі.
У багатьох своїх романах митець випередив свій час, передбачивши появу винаходів із різних наукових галузей. У творах Жуля Верна можна знайти описи пристосувань, які з'явилася у світі набагато пізніше, таких як підводні човни, акваланги, телебачення, факс, космічні польоти тощо.
Герої створені Жулем Верном сміливі, мужні, вольові, вони вміють йти до мети, завжди знаходять вихід із складної ситуації. Його персонажі створюють дивовижні машини, здійснюють безліч відкритій, які згодом стали реальністю. Фантазія Верна базується на науковому ґрунті, Верн вірить в безмежні можливості розуму, здатного проникнути в заховані таємниці природи і підкорити її стихійні сили, та вселяє цю віру в своїх читачів. У світі немає нічого неможливого, головне знати як зробити це можливим.
Жуль Верн відомий світові як основоположник роману про науку та її можливості. Письменник завжди цікавився технічними відкриттями, науковими новинками, був автором багатьох фантастичних проектів, які згодом стали реальністю. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024