Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Харків – україномовний»

Новий мовний проект
9 березня 2023 р.

«Харків – україномовний»

В день 209-річчя від дня народження славетного українського поета Тараса Григоровича Шевченка на сайті Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського стартує новий мовний проект «Харків –  україномовний».
Сьогодні настав час уславити нашу рідну мову, зробити її мовою спілкування усіх харків’ян, бо мова – це генератор і найвища форма патріотизму, Божий дар і ключ до вивчення культури, історії, традицій, творець культури. Вона репрезентує народ у світі, є ореолом нації й етнічним кордоном.
Авторкою і ведучою проекту стала молода обдарована харківська поетеса та перекладачка, переможниця літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.», молодіжного творчого конкурсу «Харків надихає» та мовного тестування «Рідна мова – наша зброя 2023 р.» Дарина Мартинюк.
Дарина пропонує читачам нашої бібліотеки, усім харків’янам та гостям нашого міста вивчати та вдосконалювати рідну мову за допомогою різноманітних тестів, мовних завдань, конкурсів та вікторин. 
Кожного місяця Дарина буде розміщувати для вас на сайті нашої бібліотеки цікаві мовні вправи, які допоможуть не тільки в вивченні української мови, а й стануть добрим тренінгом перед участю в підсумковому мовному конкурсі «Харків – україномовний», який відбудеться наприкінці грудня 2023 р.
Організацію проведення нового мовного проекту «Харків – україномовний» забезпечуватимуть усі працівники Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського, а консультантом проекту стане відома харківська поетеса, письменниця, перекладачка та волонтерка Леонтина Красношапка.
Наш Харків – місто науковців, студентів, митців, літераторів, а сьогодні наш рідний Харків став містом-героєм, містом безстрашних захисників, невтомних волонтерів та стійких містян. А головне, наш Харків – українське місто, і кожен його мешканець пишається цим. Харків’яни – щирі та дружні, в них ніколи не було мовних суперечок, але сьогодні, щоб у ворога не було жодних хибних уявлень, наш Харків стає україномовним містом. 
Вітаємо усіх зі стартом  нового мовного проекту «Харків –  україномовний»  і бажаємо успіхів в вивченні та удосконаленні рідної мови.
 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024