Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Поетична світлиця» до дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Кожен рік, в березні в бібліотеці імені Петра Панча, як по всій Україні, проходять свята, присвячені Дню народження Тараса Григоровича Шевченко. В мирний час вони були у нас дуже масовими, багато дітей, в українських костюмах відвідували ці заходи.
Але й тепер, в дні війни, коли багато наших читачів в евакуації, вони не полишають зв’язку за нашою бібліотекою. Ми вдячні усім нашим читачам, хто прислав свої аудіозаписи виконання віршів Т. Г. Шевченко до поетичної світлиці, присвяченій річниці від дня народження поета. Із цих аудіозаписів в бібліотеці імені Петра Панча був створений відеоролик «Поетична світлиця», який починається пророчими словами поета: 
«І на оновленій землі
врага не буде, супостата
А буде син, І буде мати,
І будуть люди на землі.»

«Поетична світлиця» до дня народження Тараса Григоровича Шевченка «Поетична світлиця» до дня народження Тараса Григоровича Шевченка «Поетична світлиця» до дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Добре, що українські діти знають вірші Кобзаря і серцем відчувають силу поезії Шевченка.
Поетична спадщина Кобзаря величезна. Він мав особливе поетичне чуття, вмів не тільки красиво віршувати, а й обирав теми, які торкаються струн душі кожної людини. Саме тому їх читають не тільки в Україні, а й у всьому світі.
Для нашого народу — «Кобзар» не просто настільна книга, її навіть часто порівнюють зі Святим письмом. Це дійсно святі для нашої Батьківщини рядки, які не втратили свою актуальність навіть сьогодні, через десятки років після їх написання. Вірші Шевченка мають знати і передавати із покоління в покоління, бо вони дають мудрість, а також розуміння величі нашого народу.
Писав він про все те, що близьке будь-якій простій, земній людині: про рідну землю, про прекрасні почуття до жінки, про неньку та родину, а також Кобзар часто описував неймовірну красу природніх явищ, чи природного світу взагалі. 
Поетичний спадок Тараса Шевченка отримали всі українці. Він став для нас пророком, який розказав нам те, що ми маємо сьогодні. Кобзар закликав нас єднатися, це і треба робити: боротися з ворогом, цінувати свій народ, кохати, любити природу та в мирі гідно виховувати нове покоління. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024