Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Жінки і війни - обійми любові»

«Жінки і війни - обійми любові» «Жінки і війни - обійми любові»

В нашій бібліотеці-філії № 17 для людей з вадами зору ім. Л. Л. Гіршмана багато літератури, присвяченої війні та ролі жінок у ній. Ми читаємо, що у всіх війнах жінки доводили своє право бути там, де потрібно зараз історії.
«Війна – справа чоловіча» – таке часто чують жінки військовослужбовці. Вважають, що жінці не місце на фронті. Проте під час війни жінки взяли на себе величезну відповідальність: одні — за сім'ї та дітей, виїхавши за кордон і допомагаючи в тилу, багато інших — на фронті, взявши до рук зброю і поїхавши в найгарячіші точки, щоб захищати свої сім'ї та батьківщину. Кількість жінок в українській армії щодня зростає. Кожна з них має свою історію, гідна роману. Тож сьогодні ми познайомимо вас з деякими із них:
Вікторія Кравченко - військовий психолог, майор. Енергійна та смілива дівчина ламає гендерні стереотипи та власним прикладом доводить, що немає нічого неможливого для українських жінок, воюючи пліч-о-пліч із чоловіками.

«Жінки і війни - обійми любові» «Жінки і війни - обійми любові» «Жінки і війни - обійми любові»

Аліна Михайлова, доброволіця, парамедикиня, громадська активістка та депутатка Київської міської ради. Свою активну громадянську позицію дівчина проявляє не тільки на фронті, а й у інформаційному просторі.
Молодший сержант Катерина Бабіч ніколи не служила. Єдине, що раніше пов'язувало її з армією, це табличка «Військова кафедра», яку дівчина бачила на одному з поверхів, коли навчалася в медичній академії. Ще студенткою Катерина пішла працювати, щоби заробити собі на стоматологічну установку. Потім на п'ятому курсі відкрила маленьке кафе у центрі рідного міста. Вона захистила магістерську і з великою любов'ю до медицини пішла з неї, бо не змогла залишити справу, яку розпочала. Але точно знала, що колись повернеться. Однак ніколи не думала, що за таких обставин...
Чесні, щирі, сміливі, вони ламають усі ґендерні стереотипи і на власному прикладі доводять, що для українських жінок немає нічого неможливого. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024