Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Завжди у моді українська книга»

Віртуальна книжкова виставка до всесвітнього Дня книги
 
23 квітня відзначають Всесвітній день книги та авторського права, відповідно до Резолюцією № 3.18 ЮНЕСКО. Це свято всіх причетних до книговидання та книгорозповсюдження - авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів. 
Бібліотека сімейного читання № 11 пропонує до уваги читачів віртуальну книжкову виставку «Завжди у моді українська книга».
Одна з головних цілей свята – промоція читання і книговидання, привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності.
Особливістю впровадження такого дня на світовому рівні є усвідомлення книжки як потужної зброї у налагодженні миру й нівелюванні соціальних проблем. Книжка, що втілює творчі поривання людини і її прагнення поділитися власними ідеями і здобутками зі світом, має сприяти діалогу, взаєморозумінню і толерантності. Крім того, ЮНЕСКО в межах Всесвітнього дня книги та авторського права виступає за надання рівного доступу до знань та підвищення грамотності населення. Ще одним важливим аспектом є усвідомлення цінності книжки і її незамінності у поширенні знань і формуванні культури, незалежно від форми представлення інформації.
До речи, 23 квітня народилися такі видатні особистості світової літератури, як французький письменник Моріс Дрюон, ісландський лауреат Нобелівської премії з літератури Галдор Лакснесс, а також український письменник Григорій Тютюнник. У цей день померли Міґель де Сервантес, Вільям Шекспір та Інка Ґарсіласо де ла Веґа, а також – англійський поет-романтик Вільям Вордсворт (так вказано в  Резолюції ЮНЕСКО ).  
Відсвяткуйте цей день, завітавши до бібліотеки. Ви неодмінно знайдете цікаву для себе книжку в нашій бібліотеці. 

«Завжди у моді українська книга» «Завжди у моді українська книга» «Завжди у моді українська книга» «Завжди у моді українська книга»


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024