Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Подарунки від наших читачів

Подарунки отримувати завжди приємно. Протягом багатьох років у нас в Центральній міській бібліотеці Бєлінського існує добра традиція – читачі приносять в дар свої книги. Завдяки їм наш фонд постійно поповнюється цікавими виданнями найрізноманітнішої тематики, від класики до сучасної української та зарубіжної літератури. Нам приносять різні книжки, інтригуючи, затягуючи, захоплюючі – кожна з них знайде в бібліотеці свого вдячного шанувальника. Всі бажаючи можуть приносити свої книги, якими готові поділитись, а ми будемо передавати їх далі. Читайте с задоволенням і приходьте до нас за новими історіями, у нас завжди знайдеться щось, що ви ще не читали.
Бібліотека вдячна всім, хто абсолютно безкорисливо дарує нам та іншим читачам книги, дарує радість читання! Тож, погляньмо, що саме нам подарували нещодавно.

             Бушнелл, Кендіс. Щоденник Керрі : [роман] / Кендіс Бушнелл ; пер. з англ. К. Плугатир . – Київ : КМ Publishing, 2011 . – 352 с.

Подарунки від наших читачів

Кендіс Бушнелл - автор багатьох творів, якими зачитуються мільйони шанувальників. Багато хто порівнював персонаж серіалу «Секс і місто» Керрі Бредшоу з його авторкою, оскільки Керрі, подібно до Кендіс Бушнелл, є оглядачем у газеті, любить нічне життя Нью-Йорка, і має ініціали К. Б.. Сама Бушнелл кілька разів заявляла в інтерв'ю, що Керрі — це її альтер-его.
Читайте в «Щоденнику Керрі» про її випускний рік у школі, адже до того як стати популярною, вона була звичайною провінційною школяркою. Керрі Бредшоу мріє стати письменницею, але не все так просто. Після відмови, отриманої з курсів для письменників-початківців, Керрі залишається лише змиритися зі своєю долею, вступити в Браунівський університет і займатися точними науками. До того ж у неї досі немає бойфренда, тоді як подруги вже щосили крутять романи. Вона має лише рік, щоб спробувати щось змінити і досягти своєї мети в цьому житті…
Новий роман від авторки всесвітньо відомого серіалу «Секс і місто» читає велика кількість жінок в усьому світі.
 
         Дереш, Любко. Намір! / Любко Дереш ; вступ. ст. Ю. Іздрика . – Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2008 . – 272 с.

Подарунки від наших читачів

Що ми можемо знати про наміри Любка Дереша чи героя його роману з мультяшним ім’ям Петрик П’яточкін? Не так уже й багато, але для уважного читача – достатньо. Отже, що ми маємо в романі? Маємо напівфантастичну історію людини з феноменальною пам’яттю, авантурний «роман-дао». Маємо кілька важливих філософсько-світоглядних тез. Ідеї, що їх ілюструє Дереш представлені в такому несподіваному ракурсі, що цілком можна припустити, ніби автор до всього дійшов сам. Це трапляється з обдарованими людьми. Містика та надзвичайна реальність. Чудо пам’яті пересічного школяра цілком змінює його особистість, його уже не цікавить весь світ людей. Він прагне більшого та мріє вийти за рамки так званої дійсності. А для чого йому цей дар і що йому з ним робити?.. «Намір», безумовно, - роман-пошук.
«Жити значить вмирати. Жити значить залишатися живим…» Любко Дереш
 
              Джеймс, Генри. Поворот винта / Генри Джеймс ; пер. с англ. Н. Дарузес, Э. Линецкой . – Харьков : Книжный клуб "Клуб Семейного Досуга", 2019 . – 240 с.

Подарунки від наших читачів

В основі сюжету повісті - історія, що спочатку була розказана Джеймсу за філіжанкою чаю архієпископом Кентерберійським. Класичний детектив у стилі готичних творів – до багатого англійського будинку влаштовується молода гувернантка для догляду за двома чудовими дітьми. Вони гарні, тихі та слухняні, але дуже дивні, та й їхній опікун поводиться підозріло. До речи, дівчина помічає в будинку фігури незнайомих чоловіка і жінки. Невже це привиди? А ще й загадкова смерть попередньої гувернантки! У старому маєтку коїться щось незрозуміле. Мешканців садиби Блай переслідують кошмари. Може бути все, що відбувається, розіграш чи галюцинації? Хоча таке цілком могло статися насправді, і від цього стає страшно. Загадковість та недомовленість - ось головні риси цієї таємничої повісті із привидами, де все не так однозначно, як здається...
Екранізовано - сучасна кіноадаптація від Стівена Спілберга.
 
                  Коэльо, Пауло. Дневник мага / Пауло Коэльо ; пер. с португ. А. Богдановского . – Киев : София, 2006 . – 336 с. : ил.

Подарунки від наших читачів

«Принадність і диво цієї книги - в тому, що вона обіцяє: ти сам повною мірою здатен пройти своїм шляхом, досягти своєї мрії...»                                                                                                                                                                            Клаудія Бранко
Це перша книга Пауло Коельо, в ній його Віра та наснага відкривають зовсім новий і невідомий світ. Світ набагато, незмірно більше наших уявлень про нього. Для тих, хто проходить дорогою здобуття своєї мрії, феномени, неможливі з погляду традиційних філософів, відкривають можливість духовного зору. Віра та надія повинні привести нас до милосердя, сам Пауло – людина, обдарована всіма цими трьома якостями. Відкриваючи для себе світ, роби свій шлях із наснагою. Адже по грецьки "ентузіазм" - синонім Божественного, а буквально означає "що має Бога всередині себе".
Автобіографічний роман присвячений пошуку стародавньої мудрості, яку поступово знаходить герой, вирушивши древнім паломницьким шляхом в іспанське місто Сантьяго-де-Компостела. Ця мудрість, крім духовного наставництва, включає езотеричні вправи, які допомагають людині в найважчих обставинах зберігати спокій і накопичувати духовну силу. Мандрівник вирушає у шлях мудрості, філософії і пізнання таємниць, прагнення зрозуміти інший світогляд. Такий "Щоденник". Це – зустріч із самим собою. Це - велика мрія, що здобувається наприкінці довгого і важкого шляху. Шлях цей може бути прокладений кожним - будь-ким, хто захоче прокласти його. Шлях народжується в нас самих...
 
             Лобусова, Ирина Игоревна. Дьяволы с Люстдорфской дороги : [роман] / Ирина Лобусова ; худож.-оформ. Е. А. Гугалова . – Харьков : Фолио, 2018 . – 413 с. : ил. – (Ретророман).

Подарунки від наших читачів

Друга книга із серії «Ретророман», присвячений життю Одеси, від професійної журналістки, письменниці та кіносценаристу Ірини Лобусової. Детектив та історичний детектив – улюблені жанри спадкової одеситки у восьмому поколінні. 
Пригоди у бандитській Одесі початку ХХ століття. Тут ділили територію ватажки банд, вирішував свої справи славнозвісний Мішка Япончик, тут весь шарм та гострий присмак злочинного світу південної Пальміри!.. Як «інтелігентна злодійка» з Молдаванки причетна до зникнення молодих дівчат, про яких гуде вся Одеса? Та чи замішаний до цього підозрілий фокусник, з його моторошним виступом в цирку? І що може об’єднувати ці загадкові події з відомою анархісткою, "червоною дияволицею", що прибула до Одеси?..
Зображення колориту місцевих жителів, їхнього неповторного гумору та «одеської говірки», ще більше прикрашають книгу і посилюють ефект присутності читача в місці подій, що відбуваються. Атмосферна книга про кримінальний світ Одеси та про непочерствілих серцем людей!
 
                 Любовные письма великих людей : пер. с англ. / под ред. Урсулы Дойль . – Москва : Добрая книга, 2019 . – 239 с. : фото.

Подарунки від наших читачів

Увага, вікові обмеження - 16+!
Найяскравіша і найглибша книга в трилогії «Любовні листи великих людей». Напевно, від того, що вона написана закоханими чоловіками, масштаб особистості яких захоплює, від імператорів до всесвітньо відомих письменників. І почуття були масштабними. Гарно, вражаюче, глибоко… У наш час прийнято вважати, що любовні листи вийшли з моди, а електронна пошта та SMS-повідомлення вбивають романтику. Можливо, в людях нинішнього покоління менше романтики та більше цинізму. А може, люди тоді були менш егоїстичні ніж ми сьогодні. У будь-якому разі, іронії, духом якої пронизане все наше століття, у цій книзі місця практично не знайшлося. Ці любовні листи були написані видатними людьми своїм коханим в різні часи і епохи, в різних життєвих обставинах, листи оживають, їх автори оживають разом із ними і здаються людянішими. Відомі люди постають у новому світлі. А ще - чудове оформлення, стильний макет та ілюстрації.
«І хоча ми сподіваємося, що зібрання цих листів захопить, зворушить читачів, хотілося б, щоб воно стало і нагадуванням для нинішніх великих чоловіків, нагадуванням про те, що літературний талант – не обов'язкова умова для щирого листа кохання. І не важливо, яким способом воно дійде до адресата»                                                                                                                                                     Урсула Дойль
 
               Мейл, Питер. Год в Провансе : [роман] / Питер Мейл ; пер. с англ. И. Пандер . – Санкт-Петербург : Азбука : Азбука-Аттикус, 2018 . – 286 с. – (The big book).

Подарунки від наших читачів

Всім, хто втомився від важких книг та новин - атмосфера Провансу кличе у подорож!.. Пітер Мейл і його дружина зробили те, про що більшість із нас тільки мріє: наплювавши на обережність і розсудливість, вони купили в Провансі стару фермерську хату і розпочали в ній нове життя - життя, сповнене гастрономічних радощів, несподіваних відкриттів і смішних пригод. У перший рік у Любероні їм довелося зіткнутися з нелегкими випробуваннями, починаючи зі спроб освоїти незрозумілу місцеву говірку і закінчуючи ремонтом, що затягнувся на цілий рік. Крім того, вони навчилися грі в boules, побували на козячих перегонах і пізнали радості буття у найпівденнішій французькій провінції. Автор показує всі нюанси переїзду та перебування у новій країні, як плюси, так і мінуси, знайомить зі звичками та особливостями місцевих жителів. Звичайне життя звичайних людей, але із родзинкою французької кухні. Прованс надихнув Пітера Мейла на створення книги, що миттєво стала міжнародним бестселером. «Рік у Провансі» досі вважається найкращою туристичною книгою, присвяченою Франції, він був екранізований на телебаченні і приніс своєму авторові визнання Французької Республіки, яка зробила Пітера Мейла кавалером ордену Почесного легіону.
Хоч книга і написана 1990 року вона досі актуальна. Місця, кафе та магазинчики описані Мейлом практично всі існують і зараз. Автор словами зміг передати те, що не завжди відчуваєш, розглядаючи масу фото і картинок, а то й зовсім перебуваючи безпосередньо там. Плюс «суто англійський гумор».
«Лірична та дотепна ода Провансу»   Barnes&Noble
 
              Memento Mori : рассказы не для нервных : психологические драмы, фантазии ужаса, криминальные рассказы : пер. с англ. / сост. А. Березнев ; предисл. Ю. Комов ; худож. Л. Санкова . – Минск : Паблисити : Старый Свет, 1992 . – 320 с. : ил.

Подарунки від наших читачів

Хочете отруїтися "згубним впливом Заходу"? Беріть "Оповідання не для нервових"! Оповідання у жанрі страху та містики. Перед вами збірка оповідань, як від метрів, так і невідомих раніше письменників у жанрі містико-жахів. У книзі зібрані історії, що леденять душу, історії з набором пристрастей на будь-який смак. Тут - загадкові злочини, незрозумілі вбивства та жахи... Читайте збірку, вона унікальна, складена як за Альфредом Хічкоком - найвідомішим кінорежисером, продюсером та видавцем Англії та США. Є у збірці оповідання за редакцією самого засновника фільму жахів. Їх уже прочитав увесь світ. Знають у США, Австралії, Західній Європі.
 
 
                Мін, Анчі. Остання імператриця Китаю / Анчі Мін ; пер. с англ. П. Шалиганова . – Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2007 . – 446 с.

Подарунки від наших читачів

«Усі персонажі роману мали своїх реальних прототипів. Я намагалася зберегти всі події в їхній історичній послідовності. Декрети, укази та вірші було перекладено з оригінальних документів. У питання, щодо яких існує кілька дослідницьких версій, я дотримувалася принципу щонайбільшої історичної правдоподібності»                                                        Анчі Мін
Історія про найвидатнішу жінку Китаю з ніжним ім'ям Орхідея. Молода імператриця, що утвердила славу династії Цин. З усього численного гарему саме вона примудрилася стати улюбленицею імператора. Вона досконало вивчила психологію чоловіків та знала: один хитрий жіночий погляд здатен стривожити десятки високоповажних радників та міністрів. Їх лякає сама ідея жінки-монарха. Заздрісні принци старанно вишукують стародавні застереження проти втручання жінок у політику. Чоловіки при дворі намагалися вразити один одного розумом, вона ж свій розум приховувала. Її правління було ненастанним змаганням з амбітними радниками, нещирими міністрами та ґенералами, чиї армії ніколи не побували у боях. Так тривало понад сорок шість років… Орхідея не перетворилася на бездушну імператрицю незважаючи на трагедії у власному та державному житті. Чарівна історія, яка творилася реальними людьми, з реальними віршами китайських поетів, що так майстерно вплетені в роман.
«Цзи Сі показала себе доброю та ощадливою правителькою. Її поведінка в особистому житті була і лишається бездоганною»
Чарльз Денбі, американський посол у Китаї (1898 р.)

                Непомнящий, Николай Николаевич. Самые невероятные случаи / Николай Непомнящий ; худож. Ю. Федичкин . – Москва : АСТ : Астрель, 2003 . – 430 с. : ил. – (Энциклопедия загадочного и неведомого).

Подарунки від наших читачів

Неймовірні випадки трапляються з нами постійно. Матеріали про невідоме наводять на думку про якийсь інший світ, у якому час від часу опиняються наші сусіди по планеті, та й ми самі... Про паралельний світ, що вривається в нашу дійсність саме у вигляді таких незрозумілих поки що, неймовірних випадків. Незвичайні історії реальні, інша справа — вірити чи не вірити в них. Автор вірить в байки, бо в них генетична пам'ять людей про те, що з ними трапилося одного разу, але було так давно і траплялося так рідко, що стало фантастикою... Спіритизм, пророцтва та передбачення – чи існує все це насправді? Шукаємо відповіді в енциклопедії загадкового та невідомого. Велика подорож у світ загадок та таємниць чекає на тих, хто прагне розгадати все незбагненне із земного та позаземного!..


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024