Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Нагородження переможців Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.»

Харків – Ужгород 28 червня 2023 р.
В золотій косі цвіте калина,
А вуста – червоні пелюстки.
Ти така красива, Україно!
Будь такою назавжди!
28 червня 2023 в приміщенні Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая зібралися шанувальники української літератури, щоб урочисто привітати переможців Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.».
На початку усі присутні, разом із солістом Артемом Поздняковим, виконали Гімн України.
Літературному конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» виповнилось 13 років. З маленького бібліотечного конкурсу він виріс до Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу, об’єднав українських літераторів від Сходу до Заходу. Війна зруйнувала наші плани, вона внесла свої корективи і в наш конкурс, але вона не змогла зупинити його. Два роки поспіль наш конкурс приймає Закарпаття. Наші колеги підтримують і допомагають нам, вони стали не тільки нашими добрими друзями, а й і нашими партнерами. Фахівці Харкова і Ужгорода об’єднали свої професійні знання і вміння, щоб зробити яскраве літературне свято.

Нагородження переможців Всеукраїнського щорічного  літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» Виступ-привітання міського голови Ужгорода Богдана Андріїва Виступ-привітання директора департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації Євгена Тищука Виступ-привітання директора Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая Франциска Ерфана

Символічно та дуже зворушливо стало те, що ведучій допомагали вести цей урочистий захід – маленька харків’яночка, яка була переможницею нашого конкурсу у минулому році в номінації «Світ у дитячих руках. Образотворче мистецтво» Настюша Немченко та ужгородець Євген Станко. Літературний конкурс «Людина. Доля. Епоха.» завжди був подією в культурному житті Харкова. Сьогодні наш конкурс став значною подією і в житті Ужгорода. Тому так багато шановних гостей прийшли привітати його переможців.
Міський голова Ужгороду Богдан Андріїв привітав усіх присутніх з Днем Конституції, а переможцям літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» побажав нових перемог та творчого натхнення.
Директор департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації Євген Тищук привітав переможців і висловив надію на те, що літературний конкурс «Людина. Доля. Епоха.» і надали буде проходити відразу в двох містах – в Харкові і в Ужгороді. 

Нагородження переможців Всеукраїнського щорічного  літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» Владислав Дмитрук переможець в номінації «Світ у дитячих руках. Поезія» Олена Бондарчук, Оксана Андрейкович та Аліна Драгун – переможці в номінації «Поезія» Нагородження переможців Всеукраїнського щорічного  літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.»

Головний бібліотекар Центральної міської бібліотеки ЦБС Шевченківського району міста Харкова Ганна Абрамова зазначила, що без підтримки та дієвої допомоги фахівців Ужгороду наш конкурс не зміг би відбутися і подякувала усім тим, хто допомагав в цьому році створювати яскраве літературне свято.
Організаційний комітет Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» висловив щиру подяку: колективу Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая; Закарпатській обласній організації Національної спілки письменників України; колективу Закарпатської обласної бібліотеки для дітей і юнацтва; колективу Закарпатської обласної бібліотеки ім. Ф. Потушняка; колективу Ужгородської публічної бібліотеки; викладачам та студентам Ужгородського національного університету; колективу Академії культури і мистецтв Закарпатської обласної ради; Всеукраїнському державному видавництву «Карпати» і особисто директору Віктору Браславцю.

Нагородження переможців Всеукраїнського щорічного  літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» Нагородження переможців Всеукраїнського щорічного  літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» Максим Смовський переможець в номінації «Світ у дитячих руках. Проза»

Ми урочисто вітаємо і нагороджуємо наших переможців з 13 областей та  з 27 міст і сіл нашої України.
В цьому році в нашому конкурсі з’явилася найпочесніша і най вагоміша номінація – номінація «Вірш з фронту», яка об’єднала талановитих українських вояків, військових волонтерів усіх тих, хто захищає Україну і допомагає здобувати Перемогу.
Автор-виконавець, переможець цієї номінації, Василь Полажинець виконав свою пісню, яку рік тому вперше виконав на розбитій площі в Харкові. Вірші Анатолія Козакова (2 місце) та Оксани Верби (3 місце) емоційно прочитали студенти Закарпатської академії культури і мистецтв.
Студенти та викладачі академії прикрасили літературне свято яскравими та цікавими виступами. Учасники ансамблю народних інструментів «Маки» заспівали «Ой, у лузі червона калина» та «Стефанію». Учасники ансамблю народного танцю «Кольори Карпат» виконали закарпатські народні танці «Карічка» та «Клибаня». «Паскалію» М. Кармінського виконали Вікторія Порохнавець (Флейта) та  Юлія Мельохіна (фортепіано). Соліст Артем Поздняков, який так красиво виконав Гімн України, заспівав італійську пісню «Скажіть ви їй» муз. Енцо Фуско, слова  Родольфо Фальво.

Сергій Кодарук 2 місце в номінації  «Світ у дитячих руках. Поезія» Нагородження переможців Всеукраїнського щорічного  літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» Нагородження переможців Всеукраїнського щорічного  літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» Нагородження переможців Всеукраїнського щорічного  літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» Нагородження переможців Всеукраїнського щорічного  літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» Нагородження переможців Всеукраїнського щорічного  літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» Нагородження переможців Всеукраїнського щорічного  літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.»

Серед усіх номінацій Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» зворушливою є дитяча номінація «Світ у дитячих руках», яка об’єднала талановитих юних літераторів та художників з усієї України. Дуже вразили присутніх виступи Владислава Дмитрука з Вінницької області та Максима Смовського з міста Остер Чернігівської області, яки брали участь і перемагали в нашому конкурсі декілька разів.
Майже половину усіх нагород одержали наші талановиті харків’яни, а у номінації «Мій героїчний Харків» зібрали усі. Ця номінація виникла спонтанно – харків’яни надіслали так багато віршів, присвячених рідному місту, незламному місту-герою Харкову, що організаційний комітет конкурсу вирішив виділити ці твори в окрему номінацію.
Завершила літературне свято пісня «Ми - харків’яни» (сл. Валерія Болотова, муз. Євгена Фридлянта) під яку і плакали, і танцювали не тільки харків’яни, а й і усі присутні.
Ось і завершився літературний конкурс «Людина. Доля. Епоха. 2023 р.», але час біжить дуже швидко… Пройде лише півроку і Всеукраїнський щорічний літературний конкурс «Людина. Доля. Епоха. 2024 р.» знов запросить талановитих українців випробувати свої сили.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024