Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Закарпатська обласна організація Національної спілки письменників України приймає літераторів Слобожанщини

Міський голова Ужгороду Богдан Андріїв, головний бібліотекар Центральної міської бібліотеки Харкова Ганна Абрамова, начальниця  Управління в справах культури, молоді і спорту  Ужгородської міської ради Алла Чорнобук Сергій Панько син Семена Панька

30 червня літераторів Слобожанщини - учасників Літературного свята, з нагоди проведення Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.», чекали цікаві зустрічі в Закарпатській обласній організації Національної спілки письменників України.
Значною подією для усіх присутніх стала участь у відкритті меморіальної дошки видатному українському письменнику, перекладачу, члену Національної спілки письменників України Семену Паньку, який жив і працював в Ужгороді.
Вагомою подією в житті письменницької спільноти стала і творча зустріч літераторів Слобожанщини та Закарпаття «Миттєвості щасливі долі…».

Відкриття меморіальної дошки відомому письменнику і перекладачу Семену Паньку Зустріч літераторів Слобожанщини та Закарпаття

Завітали до Закарпатської обласної організації  Національної спілки письменників України, щоб привітати письменників Харкова і Ужгороду, шановні гості – міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та начальниця Управління в справах культури, молоді і спорту Ужгородської міської ради Алла Чорнобук.
Гості відзначили важливість таких зустрічей і висловили надію на те, що творче спілкування між літераторами Закарпаття і Слобожанщини стане постійним та регулярним, сприятиме плідній співпраці, обміну ідеями і письменницькими доробками.

Леонтина Красношапка Сергій Панько та Олена Бондарчук Агнеса Капрельянц та Юрій Грибчук

Дуже цікавою та плідною була робота за круглим столом, яка розглядала проблеми сучасної української літератури. Змістовними були виступи заступника голови Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василя Густі, відомого письменника, доктора історичних наук, професора Ужгородського національного університету, автора книги «Історія Закарпаття в персоналіях» Сергія Федака. До цікавої бесіди долучилось і талановите подружжя з Києва – письменниця Агнеса Капрельянц та історик Юрій Грибчук.

Літератори Закарпаття Історик Сергій Федака Видавець Віктор Браславець

Своїми особистими поглядами обмінялися перекладачки – харків’янка Леонтина Красношапка та фахівець з Ужгороду Тетяна Ліхтей. Висловив своє бачення популяризації української літератури в Європі та світі літератор Сергій Панько, син відомого українського письменника і перекладача Семена Панька. Цікаві ідеї щодо популяризації української літератури висловив і Віктор Браславець директор Всеукраїнського державного видавництва «Карпати», яке стало офіційним спонсором Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» у 2023 році.

Літератори Закарпаття та Слобожанщини Харків’яни знайомляться з експонатами літературного музею

Емоційним і зворушливим був виступ цікавої харківської літераторки, провідної методистки Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Харкова Олени Бондарчук, яка висловила впевненість в тому, що українська література щороку збагачується яскравими творами молодих авторів, які цікаві сучасному читачеві не тільки в Україні, а й і в усьому світі.
Цікавою стала для присутніх ознайомча екскурсія з експонатами «Народного літературного музею Закарпаття», філії Закарпатського обласного художнього музею ім. Й.Бокшая, під назвою  «Письменницькі шляхи та долі відомих закарпатців». Екскурсію провів заступник голови Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василь Густі, який особисто знав багатьох видатних письменників і поетів Закарпаття.

Харків’яни знайомляться з експонатами літературного музею Подяки друзям з Ужгороду Агнеса Капрельянц та Віктор Браславець

А закінчив триденне літературне свято з нагоди проведення Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» екскурсійний марафон. 
З видатними літераторами Закарпаття ознайомила екскурсія під назвою «Літературний Ужгород», розробником та ведучим цього екскурсійного маршруту став заступник голови Закарпатської обласної організації  Національної спілки письменників України Василь Густі.
Про історичні таємниці Закарпаття розповіла екскурсія «Історичний Ужгород», яка подарувала учасникам незабутню екскурсійну прогулянку історичним центром міста.
Триденне літературне свято закінчилося, а учасники крім позитивних вражень та емоційного підйому повезуть до дому цікаві ідеї, сюжети та замальовки і сподівання зустрітися в наступному році на яскравому літературному святі з нагоди проведення Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» 2024 р. вже в героїчному Харкові. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024