Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Там, де ми є…»

Ювілейна виставка робіт художника Віктора Ковтуна
та участь митця в роботі журі Всеукраїнського літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.»
Харків – Ужгород
8 червня – 8 липня 2023 р.

Віктор Ковтун в складі журі номінації «Світ у дитячих руках. Образотворче мистецтво» Складний вибір…

Часі проведення ювілейної персональної виставки народного художника України, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка, премії Міністерства оборони України ім. Богдана Хмельницького, голови Харківської обласної організації Національної спілки художників України, професора Віктора Ковтуна «Там, де ми є…» в Ужгороді збіглося з проведенням Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.»
На виставці були представлені  84 твори, які митець створив в 2022-2023 роках. На полотнах – зруйновані будівлі Харкова, подвиги рятувальників і медиків, портрети героїв, щоденне буття українців.

Робота журі літературних номінацій конкурсу Професійна команда митців Слобожанщини та Закарпаття

Представлені картини є мистецьким щоденником війни. Загалом Віктор Ковтун за час війни створив 250 робіт, що відображають зруйноване окупантами життя. У картинах митця відчувається біль, страх, відчай, ненависть до загарбників прагнення допомогти – людям, місту, країні, а ще – жага перемоги та бажання все відродити. Дуже знаковим стало те, що тематика дитячих малюнків перегукувалась з тематикою війни в полотнах Віктора Ковтуна.
Голова журі художніх робіт конкурсу директор Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая Франциск Ерфан навмисно затримував визначення переможців в дитячій номінації «Світ у дитячих руках. Образотворче мистецтво», щоб надати змогу митцям Харкова і Ужгорода разом визначити кращі роботи. 

Автопортрет митця запрошує до огляду виставкових творів Роботи Віктора Ковтуна з виставкової добірки  «Там, де ми є»

Свій літературний щоденник війни представила і харківська поетеса Ольга Андрус, яка презентувала в Ужгороді нову книгу «Харків. Воєнний щоденник». Талановита поетеса посіла друге місце в номінації «Мій героїчний Харків».
До складу журі Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» увійшли відомі літератори і художники Слобожанщини та Закарпаття. Цікаво було спостерігати за роботою журі, яке професійне розглядало кожен твір представлений на конкурс, іноді сперечалося, а іноді відразу відзначало роботу переможця.

Вікторія Муска та її робота «Тіні забутих предків» Роботи Віктора Ковтуна з виставкової добірки  «Там, де ми є»

Харків’янин Віктор Ковтун та ужгородець Франциск Ерфан відразу визнали переможницю в номінації «Світ у дитячих руках. Образотворче мистецтво» вихованку Ужгородської дитячої школи мистецтв Вікторію Муску з її роботою «Тіні забутих предків».
А відомі літератори – ужгородець Василь Густі та киянин Всеволод Боровиковський одноголосно надали перше місце в номінації «Світ у дитячих руках. Поезія» Владиславу Дмитруку з Вінницької області.
Всеукраїнський щорічний літературний конкурс «Людина. Доля. Епоха.» 2023 року визначив своїх переможців і запрошує спробувати свої сили обдарованих українців в наступному році. А ми сподіваємося на те, що не тільки учасники конкурсу будуть представляти усі області нашої України, а й і в журі конкурсу будуть працювати талановиті митці з усієї України.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024