Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Таємнича і самобутня Галина Пагутяк»

«Таємнича і самобутня Галина Пагутяк» «Таємнича і самобутня Галина Пагутяк»

26 липня свій день народження святкує відома українська письменниця, володарка Шевченківської премії Галина Пагутяк.
З нагоди 65-річчя мисткині Бібліотека-філія сімейного читання № 11 пропонує читачам онлайн-рекомендацію «Таємнича і самобутня Галина Пагутяк».
Галина Пагутяк є авторкою безлічі книг як для дітей, так і для дорослих. Її твори заворожують читачів неперевершеною манерою письма. Вона ввійшла в літературу рано, двадцятирічною дівчиною, ввійшла стрімко і сміливо. Дебютувала великими творами, і в кожному була іншою. Згодом подивувала своїх прихильників філігранною малою прозою. Мисткиня відкриває власну душу і багатий внутрішній світ, а також прагне зазирнути за межу людської свідомості та осмислювати пограничний стан людського буття. Характерна недомовленість у багатьох творах дає великий простір читацької фантазії, спонукає до співтворчості, робить образи багатовимірними, врешті, несе в собі шарм таємничості й незбагненності.
Згідно відгукам самої Галини, починаючи свій письменницький шлях, вона не намагалася сподобатися уже усталеним письменникам і критикам або читачеві, вона знала, що, врешті-решт, її оцінять. Вона писала, тому що цього просила її душа і тематику вона теж вибирала, прислухаючись до себе і внутрішнім голосам. 

«Таємнича і самобутня Галина Пагутяк» «Таємнича і самобутня Галина Пагутяк» «Таємнича і самобутня Галина Пагутяк»

У 2010 році Галині Пагутяк було присуджено Національну премію імені Тараса Шевченка. Також працю письменниці відзначено премією «Портал», - і членством у Національній Спілці письменників України.
Передбачається переведення її публікацій на інші мови, так як багато бажаючих купити її видання знаходяться і за кордоном. Наразі проза Галини Пагутяк перекладена англійською мовою - оповідання «Потрапити в сад»; німецькою - уривки з повісті «Захід сонця в Урожі», новели «Тебе спалить сонце» та «Дивись назад»; російською повість «Діти»; словацькою - повість «Соловейко» та хорватською - новела «Дивись назад».
У Бібліотеці-філії сімейного читання № 11 ви знайдете твори письменниці, які неодмінно збудять у вас бажання їх прочитати. Чекаємо на вас.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024