Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Українська держава – доля наша і слава»

Літературний захід до Дня Української Державності
Харків – Ужгород 
28 липня 2023 р.
28 липня День Української Державності святкує і Харків, і Ужгород, усі міста та села нашої країни… Тому на святкові заходи керівництво Ужгороду запросило і Центральну міську бібліотеку Харкова.

Заступник голови Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василь Густі

Урочистості проходили на багатьох майданчиках міста, але найцікавішим був літературно-художній захід, що відбувався в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая. Співпрацівники «Народного літературного музею Закарпаття», що є філією художнього музею,  підготували до свята унікальну книжкову виставку під назвою «Українська держава – доля наша і слава».
За допомогою цікавих експонатів виставки можна у хронологічній послідовності прослідкувати тривалий історичний процес Державності України. Поряд із видатними синами Закарпаття, які боролися за визнання української держави, на виставці були представлені печатні матеріали, які розкривають діяльність відомих українських письменників, які жили і працювали в ті роки в Харкові – в Першій столиці нашої країни.

Експонати книжкової виставки «Українська держава – доля наша і слава»

В цей святковий день в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая  зібралися відомі митці, члени Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України, науковці, представники культурно-освітніх установ і громадськості, щоб згадати нелегкий шлях який нашій країні довелося пройти та обговорити сьогоднішню боротьбу України проти підступного ворога.
Заступник голови Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василь Густі розповів про ідею створення книжкової виставки «Українська держава – доля наша і слава», яка висвітлює складний та тривалий процес Державності України. 
Цікавим був виступ відомого письменника, доктора історичних наук, професора Ужгородського національного університету, автора книги «Історія Закарпаття в персоналіях» Сергія Федака, який розповів про свою роботу над багатотомним виданням з історії України. Автор представив тринадцятий том видання, в якому йдеться про роботу уряду в ті роки, коли столицею України був наш Харків.  

Виступ письменника, доктора історичних наук, професора Ужгородського національного університету Сергія Федака

Змістовним було спілкування з літератором та перекладачем Сергієм Паньком та директором Всеукраїнського державного видавництва «Карпати» Віктором Браславецем.
Наприкінці заходу присутні мали змогу не тільки ознайомитися з книжковою виставкою «Українська держава – доля наша і слава», а й і роздивитися картини талановитого харківського майстра, народного художника України, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка, премії Міністерства оборони України ім. Богдана Хмельницького, голови Харківської обласної організації Національної спілки художників України, професора Віктора Ковтуна, які були  представлені на персональній виставці до 65-річчя від дня народження видатного митця під назвою «Там, де ми є».


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024