Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Він підкорив Еверест»

До  65-річчя від дня народження Еріка Вайхпенмайера, незрячего  американского мандрівника

«Ми всі стикаємося з перешкодами, які можуть збити нас із ніг. Але ми здатні пробиватися крізь них і жити життям, сповненим сенсу» 
Ерік Вайхенмайєр 

«Він підкорив Еверест» «Він підкорив Еверест» «Він підкорив Еверест»«Він підкорив Еверест»

Наша бібліотека незвичайна, унікальна у своєму роді, у ній пальці читають, а книги кажуть. І в ній не просто видають ці дивовижні книги, у ній допомагають незрячим людям жити. 
Тому дуже часто звучать у наших стінах розповіді про тих, хто вміє долати бар'єри, зведені самим життям: … будучи підлітком, йому довелося пережити те, що може зламати навіть дорослу людину…
У 13 років він повністю осліп. Прийняти те, що сталося, було непросто: він ламав тростини, відмовлявся від собаки-поводиря і не хотів їздити на шкільному автобусі для інвалідів. 
А за кілька років гине в автокатастрофі його мама. І це стає ще одним бар'єром, який довелося долати… І він подолав свої бар'єри, йому вдалося впоратися з труднощами та не впасти у депресію.
Пізніше він скаже: «Можу дати пораду: дивіться на людей, які вас оточують. У житті, як у альпіністській зв'язці – люди поряд можуть допомогти піднятися та витягнути нагору. Шукайте однодумців, які дадуть чинність. І звичайно, у вас має бути бачення свого життя та цілей, яких хочете досягти»
Ерік Вайхенмайєр - перша в історії сліпа людина, яка підкорила Еверест (2001 року) і здійснила сходження на сім найвищих гір семи континентів (Альпіністська програма «Сім вершин»). 
Програма «Сім вершин світу» - це сходження на Еверест в Азії, Ельбрус в Європі, Мак-Кінлі в Північній Америці, Аконкагуа в Південній Америці, Кіліманджаро в Африці, Вінсон в Антарктиді та Косцюшко в Австралії. У світі її змогли виконати трохи більше ніж 1000 осіб.
«Багато людей кажуть, що йдуть у гори через гарні види. Все це нісенітниця. Не тому люди йдуть у гори. Ви не будете терпіти поневіряння протягом трьох місяців лише через красиву картину. Я думаю, людина йде в гори з інших причин: для подолання себе за набуттям сенсу життя заради почуття товариства» - говорить Ерік.
І це ще не все:
- З 1998 року він займається велосипедним спортом, який розпочався з поїздки у 1736 кілометрів з батьком по В'єтнаму; 
- у 2002 - стає першим сліпим парапланеристом-одинаком. У його багажі понад 50 польотів; 
- у вересні 2014 року долає на каяку Гранд-Каньйон завдовжки понад 450 кілометрів; 
- займається дайвінгом, гірськими лижами, бігає марафонські дистанції;
- З 2005 року - співзасновник некомерційної організації No Barriers, девіз якої: «Те, що всередині вас, сильніше за те, що у вас на шляху»; 
- Його перша книга «Торкніться вершини світу: подорож сліпого, щоб піднятися далі, ніж може бачити око» була опублікована в дванадцяти країнах дев'ятьма мовами; 
- Ерік Вайхенмайєр - люблячий чоловік і батько; 
- А ще він – відомий лектор, який розповідає, як долати бар'єри: «Я розповідаю історії про людей із мого життя. У мене є друг Марк Велман, який зламав хребет. Він винайшов систему, яка дозволяє підніматися у гори, підтягуючись. Інший мій друг Кайл народився без рук і ніг, але ми знайшли спосіб, який дозволив йому ходити в гори».
23 вересня цій дивовижній людині виповнилося 65 років. І бібліотечний день був присвячений йому, адже його життя є прикладом того, як жити без бар'єрів.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024