Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Перебудова та реконструкція бібліотеки: як запобігти помилкам»

2 жовтня 2023 року співробітники Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського взяли участь у вебінарі «Перебудова та реконструкція бібліотеки: як запобігти помилкам».
Організатори: ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні та Американської бібліотечної асоціації.
Модератор: Валентина Пашкова, докт. іст. наук, доц., заслужений працівник культури України, голова Експертної ради ВГО Українська бібліотечна асоціація.

«Перебудова та реконструкція бібліотеки: як запобігти помилкам» «Перебудова та реконструкція бібліотеки: як запобігти помилкам» «Перебудова та реконструкція бібліотеки: як запобігти помилкам»

Своїми знаннями та досвідом поділилися:
Девід Вінджамурі, доцент (adj.) Нью-Йоркського університету та керівник ThirdWay Space. Він автор книги «Планування бібліотечного простору: посібник Асоціації публічних бібліотек» (ALA, 2019).
Джо Хаберті, головний архітектор Engberg Anderson Architects. Понад тридцять років він займається проектуванням та будівництвом бібліотек та інших громадських будівель і має пристрасть до створення чудових просторів для людей.
Джулі Ретерфорд, директор публічної бібліотеки громади Четко в Брукінгсі, штат Орегон, раніше вона працювала в бібліотеках Огайо. Нещодавно вона закінчила дворічну реконструкцію бібліотеки.
Василь Кметь, канд. історичних наук, директор Львівської муніципальної бібліотеки, єдиної мережі 49 публічних бібліотек Львівської МТГ: для дітей, дорослих, студентів, людей похилого віку і навіть домашніх улюбленців. Раніше він працював директором Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка та Централізованої бібліотечної системи для дітей м. Львова.

«Перебудова та реконструкція бібліотеки: як запобігти помилкам» «Перебудова та реконструкція бібліотеки: як запобігти помилкам»

За даними Міністерства культури та інформаційної політики України понад 610 бібліотек зазнали пошкоджень чи руйнувань від російської навали. Ці та багато інших бібліотек в Україні потребують нашої уваги і готовності бібліотекарів до професійної відбудови та оновлення бібліотечних просторів відповідно до сучасних вимог і особливостей бібліотек як громадських будівель та центрів громади.
Американські фахівці – планувальник простору, архітектор і бібліотекар публічної бібліотеки, а також український бібліотекар поділилися про фаховий підхід до оновлення простору бібліотек.
Захід проводився з використанням програми Zoom. 

«Перебудова та реконструкція бібліотеки: як запобігти помилкам» «Перебудова та реконструкція бібліотеки: як запобігти помилкам» «Перебудова та реконструкція бібліотеки: як запобігти помилкам»


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024