Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Цікаві факти про українську мову»

«Цікаві факти про українську мову» «Цікаві факти про українську мову»

Цього року вперше День української писемності та мови відзначатиметься 27 жовтня.
З нагоди свята у Бібліотеці сімейного читання відбулося знайомство наших користувачів з інформаційним бюлетенем «Цікаві факти про українську мову», в якому ми зібрали багато фактів з історії виникнення мови, її граматики, орфографії тощо. Читачі мали змогу взяти участь у онлайн вікторині «Ми знаємо українську мову», познайомитися з легендою виникнення нашої солов’їної, послухати «Гімн українській мові», поскладати онлайн пазл «Відчуй смак української мови» і зробити об'ємну аплікацію до Дня української мови та писемності. Весь цей матеріал ми зібрали у нашому бюлетені.
Також у бібліотеці працювала виставка «Поетичне слово про рідну мову». У скарбничці нашого народу вірші про українську мову посідають одне із головних місць. Здається, про красу рідного слова сказано так багато, що краще її й не опишеш. Маємо надію, що вірші про мову, які ми представили на виставці не залишать наших читачів байдужими.

«Цікаві факти про українську мову» «Цікаві факти про українську мову»

Українська мова - одна з головних цінностей нашої країни, наша гордість і наш скарб. Українську мову неодноразово забороняли і намагалися викорінити, а над її носіями вчиняли геноцид. Наша мова пережила все це і зараз визнана однією з найкрасивіших мов у світі.
Маючи такий коштовний скарб, Україна дарувала всьому світові розсипи талантів. Українська мова стала мовою переможців Євробачення, мовою видатних лікарів, науковців, винахідників, акторів і спортсменів, які прославили її у віках.
І сьогодні, під час війни, українська мова стала мовою свободи й демократичних цінностей. Сьогодні весь цивілізований світ – це Україна, бо говорить українською мовою, співає українських пісень, захоплюється силою духу українського народу.
Наше майбутнє, виборювано зараз на полі бою, нерозривно пов’язане з українською мовою, бо немає держави без мови, у ній втілена наша культура, національна самобутність, сутність нашої свідомості.
Співуча, мелодійна, барвиста, чарівна, неповторна українська мова стала потужною зброєю інформаційного фронту, вона летить в душі, очищуючи їх від усього ганебного, славлячи Україну та її захисників.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024