Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«BOOooo! Це Гелловін»

«BOOooo! Це Гелловін» «BOOooo! Це Гелловін»

Гелловін щороку відзначається в останній день жовтня. Бібліотека-філія № 11 сімейного читання в цей містичний день пропонує до вашої уваги віртуальну книжкову поличку «BOOooo! Це Гелловін». Діти, які приходили до нас у цей день, познайомилися з містичною літературою у віртуальному просторі та на книжковій виставці.
Гелловін – це особливе свято, яке святкують у багатьох країнах світу, особливо популярне в Сполучених Штатах, Канаді, та Великобританії. Це свято має свої коріння зі стародавніх кельтських обрядах. Саме слово «Гелловін» походить від ірландського «Samhain», що означає «кінець літа» і позначало кельтський новий рік.
Однією з основних особливостей Гелловіну є те, що в цей день діти та дорослі вбираються у різні страшні або комічні костюми. Популярні образи включають відьом, привидів, зомбі, вампірів, та інших монстрів. Діти ходять від дому до дому, запитуючи «make trick or treat» (українською - «обери жарт або ласкавість»). І, зазвичай, їм вручають цукерки, печиво, та інші солодощі.

«BOOooo! Це Гелловін» «BOOooo! Це Гелловін» «BOOooo! Це Гелловін»

Ще однією характерною рисою Гелловіну є різноманітні прикрашання. Люди оздоблюють свої домівки гарбузами, які вирізають у страшні обличчя, або лампочками у вигляді відьом. Також популярні прикрашання в стилі «жахливого дому», які включають павучків, сараї з привидами, та інші елементи жаху.
Гелловін - час для різноманітних розваг. Люди часто влаштовують вечірки в стилі Гелловіну, на яких грають жахливу музику, дивляться жахливі фільми, і конкурують у костюмах. Це свято також часто пов'язане з легендами про привидів, відьом, та інших надприродних істот.
Важливо пам'ятати, що Гелловін - це свято, яке призначене для веселощів та розваг, і не повинно бути пов'язане з жодними реальними страхами чи негативними подіями. Гелловін - час для спільного веселощів та створення незабутніх спогадів.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024