Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Чарівний папір»

Згадали  історію виникнення оригамі, цікаві факти і легенди про цей вид мистецтва «Чарівний папір»

Кожного року у листопаді відбувається святкування Дня оригамі. Цей день не є офіційним та відомим святом, але безперечно заслуговує на увагу. Оригамі – це різновид декоративно-прикладного мистецтва; японське мистецтво складання фігурок із паперу без допомоги ножиць та клею. День оригамі – прекрасний шанс провести час разом з близькими людьми. Спільне заняття будь-яким різновидом мистецтва зближує людей та дарує теплі спогади. 
У святковий День оригамі у Бібліотеку сімейного читання завітали гості, наші давні друзі: вихованці гуртка оригамі «Дзунако» ЦДЮТ №1, їх батьки і творчий керівник Мусієнко Наталія Валеріївна. Вже майже шість років наш Хобі-центр «Сімейка талантів» співпрацює з гуртківцями. Тому ми були дуже раді привітати дітей зі святом. Разом згадали  історію виникнення оригамі, цікаві факти і легенди про цей вид мистецтва.

Творчий процес «Чарівний папір»

Ну і звичайно, наші маленькі гості  виконали декілька пречудових поробок під чуйним керівництвом талановитої майстрині Наталії Валеріївни. І дійсно, у їхніх руках папір ніби оживає! В кінці зустрічі переможці останньої виставки-конкурсу отримали грамоти і подяки, а всі гості маленькі подарунки. На жаль, багато діточок з гуртка зараз не в Харкові, але вони онлайн надіслали свої святкові роботи. Це і прекрасні композиційні поєднання, і талановито виконані вироби з паперу, і яскраві малюнки, а також теплі слова про своє захоплення. Ось так День оригамі пройшов у нас в бібліотеці – свято яскравих кольорів та незабутніх вражень!
Всесвітній день оригамі в Японії має символічний сенс, бо ця дата пов’язана із днем закінчення Першої світової війни.

Творчий процес «Чарівний папір»

Символом миру став японський паперовий журавлик, який вилетів з рук майстра більше тисячі років і сьогодні махає крилами та дарує надію на щастя й мир усім, хто його створює. Згідно з старовинною легендою, якщо скласти 1000 паперових журавликів, цей священний птах виконає бажання.
День оригамі – чудова можливість культурної взаємодії поціновувачів й професіоналів зі звичайними людьми, які люблять мистецтво. Займайтеся, творіть, захоплюйтесь і нехай світ стає добрішим!

Нагородження переможців виставки-конкурсу Нагородження переможців виставки-конкурсу Свято яскравих кольорів та незабутніх вражень! Святкові онлайн роботи вихованців гуртка Святкові онлайн роботи вихованців гуртка Святкові онлайн роботи вихованців гуртка Святкові онлайн роботи вихованців гуртка Святкові онлайн роботи вихованців гуртка Святкові онлайн роботи вихованців гуртка


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024