Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Час казкового настрою»

«Сніг пушинками кружляє,
Біле міряє шитво,
Раз на рік таке буває:
Свято! Сніг! Зима! Різдво!»
Іван Франко
Попереду – різдвяні та новорічні свята! Новий рік та Різдво – улюблені, довгоочікувані свята, особливо для дітлахів. Дитячі письменники добре знають про це і вигадують для дітей казки та історії про дивовижні, незвичайні, чарівні новорічні пригоди. Центральна міська бібліотека  Бєлінського вітає своїх маленьких читачів – на них чекає святкова поличка «Час казкового настрою»! Спеціально до зимових свят ми підготували для наших діточок дуже цікаві, барвисті книги з яскравими ілюстраціями та захопливими подорожами в казку. Спробуємо разом створити новорічний настрій і продовжити відчуття свята за допомогою читання книг. 
Щасливого Нового року та Різдва Христового!

«Час казкового настрою» «Час казкового настрою» «Час казкового настрою» «Час казкового настрою» «Час казкового настрою»

«Час казкового настрою»

Від Миколая до Різдва : [для дошк. і мол. шк. віку] / упоряд. і передм. Галина Кирпа ; худож. Н. Корнєєва . – Київ : Рідна мова, 2017 . – 48 с. : іл. – (Чемним діточкам). 
«Власне, без дітей зимові свята годі й уявити».
 Галина Кирпа
З настанням зими всі чекають на свята, дивовижні і прекрасні… Чудова збірка авторських поезій, народних колядок, щедрівок та віншувань, надає  змогу дітям разом з батьками зануритися в чарівний світ зимових свят та залучитись до новорічних заходів. Проведіть спільне дозвілля в родинному колі та дізнайтеся про традиції та звичаї святкування в Україні. В книзі є гарні віршики та оповідання про Різдво, його історію, коли святкують, які обряди відбуваються, як зустрічають Святвечір та День Святого Миколая. Тут ви також  знайдете незвичайні тексти різдвяних колядок, як окремих авторів, так і народні, збережені в історії. Матеріал підібрано дуже вдало – вірши невеликі за розміром, їх буде легко запам’ятати малечі. З перших сторінок книга приваблює яскравими ілюстраціями. Неповторні свята Різдва нагадують виставу, що запам’ятовується на все життя!
 

«Час казкового настрою»

Гейґ, Метт. Батечко Різдво і я / Метт Гейґ ; пер. з англ. Ярини Чорногуз . – Харків : Жорж, 2019 . – 304 с. – (Час із книгою).
«Діти щоденно наповнюють моє життя магією.
Це моя спроба повернути їм хоч крихту тієї магії назад»
Метт Гейґ
«Батечко Різдво і я» - третя і завершальна книжечка різдвяної трилогії Мета Гейґа. Цього разу вже знайомі нам персонажі знову потрапляють в неймовірні пригоди. Битва за Різдво починається…
Амелія разом із Батечком та Матінкою Різдво мешкає в чарівному місті ельфів, де панують мир і спокій. Але підступний ворог планує все змінити, а головне – скасувати Різдво. Амелія і її друзі мусять дати відсіч злу. Та чи вдасться їм врятувати улюблене свято ельфів і людей? Це буде справжній сплеск новорічної магії. Різдвяна класика зворушливо і з гумором!
 

«Час казкового настрою»

Зимові забавки : вірші, потішки, веселі історії, традиції і поради зимових розваг / упоряд. О. Сахно . – Київ : Літера ЛТД, 2017 . – 48 с. : іл.
Зі снігами, морозами й хурделицями приходить до нас зима. Дітлахи з нетерпінням чекають цю казкову і веселу пору року, адже настає самий час для зимових забавок – гратися в сніжки, будувати льодяні фортеці і сніговичків ліпити… Видання «Зимові забавки» подане у формі спілкування, тож дитина не почуватиметься самотньою, коли читатиме цю книжку. Вона пізнає чимало корисної інформації: зокрема, коли і хто почав ліпити перших сніговиків, що вони означали для людей; посміється з цікавих пригод; матиме змогу прочитати веселі й дотепні вірші та оповідання. Збірка буде цікавою не тільки для дітей молодшого віку, а і їхніх батьків, старших братиків і сестричок, а також усіх, хто прагне змістовного зимового відпочинку з дітьми. Отже, влаштовуйся зручненько і нумо читати. Приємного спілкування!
 

«Час казкового настрою»

Моє Різдво : 12 історій про дива, які поряд / худож. оформ. Н. Величко . – Харків : АССА, 2020 . – 224 с. – (Книжкові мандри).
Різдво – таке різне! Сповнене любові й особливої магії, по-дитячому яскраве і по-домашньому затишне, з усталеними традиціями або з химерними, неймовірними пригодами. «12 історій про дива, які поряд» - це оповідання про різдвяні дивовижі від сучасних українських письменників: Володимира Арєнєва, Юлії Баткіліної, Олексія Гедеонова, Анни Григорович, Дмитра Журавеля, Юлії Ілюхи, Наталії Маринчак, Наталії Матолінець, Ольги Мігель, Валерія Пузіка, Марко Терен та Алли Цеменко, які пишуть про цікаве, веселе, фантастичне… Для дітей, а також дорослих, які ще здатні вірити в дива. І кожен знайде собі історію до душі.
 
 

«Час казкового настрою»

Найкращі різдвяні історії : [збірка творів] : [для дітей дошк. та мол. шк. віку] / пер. з англ. Дарія Мурмуєнко . – Київ : КМ-БУКС, 2021 . – 352 с. : іл.
Бажаєте довідатися як сніговики готуються до справжнього конкурсу краси, ельфи трудяться на іграшковій фабриці, Санта відпочиває після Різдва і ще багато-багато цікавого?.. Відкрийте сторінки казкової книги, і все навколо сповниться різдвяним духом, адже в ній ідеться про справжні чари. А як ще можна назвати явище, коли герої-скнари стають щедрими, а злюкі - добрими? Варто розгорнути цю книжку, і діти бажатимуть читати її знову і знову. «Найкращі різдвяні історії» - чудова збірка, у яку ввійшли казки найвідоміших дитячих письменників, тут є і класичні відомі казки про Різдво: «Різдвяна пісня», «Ельфі й фабрика іграшок», «У Санти вихідний»…
Усі герої казок прагнуть, аби Різдво, старе-добре Різдво, стало для всіх мешканців планети справжньою доброю казкою!
 

«Час казкового настрою»

Різдвяне торжество : вірші, колядки, оповідання про Різдво, а також обрядові пісні й віншування / упоряд. О. Сахно . – Київ : Літера ЛТД, 2018 . – 64 с. : іл.
«Хай за вікном хуртеча злиться, 
А нам співати і радіти. 
Горить ялинка у світлиці – 
З Різдвом Христовим, любі діти!»
Чому на Різдво готують багату кутю й саме дванадцять страв на Святвечір? Що символізують деякі страви і яких традицій дотримувалися українці цього вечора – про все це йтиметься у збірці «Різдвяне торжество». Подано в ній і святкові віншування, обрядові пісні, колядки та оповідання на різдвяну тематику. Написано дуже цікаво і доступно, малечі також сподобаються яскраві ілюстрації та віршики легкі для запам'ятовування.
 

«Час казкового настрою»

Рік новій чи рік старий? : вірші, щедрівки, забавки, оповідання про зиму й новорічне свято / упоряд. О. Сахно . – Київ : Літера ЛТД, 2017 . – 64 с. : іл.
У світі існує чимало свят – і світських, і церковних. Але одне з них особливе не тільки для дітей, а й для дорослих, адже й вони вірять в дива. Вони загадують бажання і щиро мріють, що чари новорічної ночі допоможуть їм здійснитися…
Ця книжка про те, чому ми двічі святкуємо Новий рік й чому один із них називають старим. В ній описано деякі традиції відзначення світського і церковного свят, а також походження звичаю прикрашання ялинки. Збірка містить примовки, щедрівки, віршики про Новий і старий Новий роки, твори про зиму, нотатки про погодні прикмети. Напередодні новорічних свят кожен зможе почерпнути з її сторінок дещо цікаве для себе.
 

«Час казкового настрою»

Святкування Нового року і Різдва Христового у Харкові : книга для родинного читання . – Харків : Юнісофт, 2017 . – 45 с. : іл.
Дуже привабливе видання з яскравими ілюстраціями для родинного читання! Свята Нового року і Різдва Христового мають власну історію і традиції святкування, що народжувалися та змінювалися із плином часу. Проте незмінним у цих традиціях залишилось відчуття родинного свята – затишного та світлого, яке наш Харків зміг зберегти.
Харків’яни і гості нашого міста мають прекрасну можливість відчути смак святкових страв за старовинними рецептами, дізнатися про історію святкування Нового року, його традиції та прикмети. Якою була святкова атмосфера у місті, та про історію новорічної ялинки в Харкові. Які подарунки дарували харків’яни дітям і жінкам, чоловікам та особам літнього віку? Якою була мода на ялинкові прикраси – іграшки та солодощі, можливо за якесь десятиліття вона буде передаватися із покоління в покоління… А ще ви маєте нагоду навчитися майструвати новорічні іграшки своїми руками та прочитати цікаві історії і вірші від різних авторів, та вивчити різноманітні щедрівки, примовки, приповідки та колядки.
Нехай добрі побажання обов’язково збуваються!
 

«Час казкового настрою»

Степаненко, Ярослав Олександрович. Заборонений Санта, або Перше Різдво Славка / Ярослав Степаненко ; іл. Олени Бугренкової . – Харків : Віват, 2020 . – 112 с. : іл. – (Мрійники).
А що, як Різдва не буде? Влада заборонила святкування й наказала замурувати всі каміни в місті. У школах розповідають, що різдвяні персонажі — суцільна вигадка. Однак десятирічного Славка ці заборони не лякають — вони лише розбурхують цікавість. Разом із батьком хлопчик розпалює не замурований усупереч наказу камін, і з цього починаються пригоди. Це бешкетна світла історія про Різдво, про юного Ніколаса з Мири Лікійської, він же Святий Миколай, він же Санта Клаус. Про те, що різдвяні бажання здійснюються, варто лише мріяти й вірити у власні сили і в дива. А ще про сміливість, незламний дух і відстоювання прав попри заборони.
 

«Час казкового настрою»

Толкін, Джон, Роналд Руел. Листи Різдвяного Діда / Дж. Р. Р. Толкін ; пер. з англ. Олени О'Лір ; з малюнками Дж. Р. Р. Толкіна ; за ред. Бейлі Толкіна ; консультант Олег Фешовець . – Львів : Астролябія, 2017 . – 160 с. : іл. 
«Сподіваюся, Ти отримаєш майже все з того, чого Тобі хотілося б… Маю надію, що Твоя панчоха буде повна-повнісінька! З великою любов’ю – Твій давній друг Різдвяний Дід».
Різдвяні історії від творця «Володаря кілець» покажуть письменника з нового, несподіваного боку. «Листи Різдвяного Діда» - одна з найдивовижніших робіт автора, адже вона писалася протягом 23 років! Кожен Святвечір діти письменника отримували листи, які батько надсилав від імені Різдвяного Діда, щоб створити атмосферу справжнього святкового дива… Для дітей Джона Рональда Толкіна Різдвяний Дід був цікавий і важливий не лише завдяки подарункам, які він клав у їхні панчохи на Святвечір, - адже щороку він ще й надсилав їм листа, де описував і змальовував у картинках свій будинок, своїх друзів та події, що відбувалися на Північному полюсі. З плином часу господарство Різдвяного Діда розросталось – якщо спершу було чути хіба що про Північного Білого Ведмедя, то згодом з’явились і снігові ельфи, і червоні гноми, і снігові люди. Такі листи приходили на кожне Різдво… 
«У цій книзі подано численні приклади тремкого почерку Різдвяного Діда і майже всі надіслані ним малюнки, а також уміщено абетку, яку винайшов Білий Ведмідь, і написано цією абеткою листа, якого він надіслав дітям». 
У виданні представлені оригінальні ілюстрації - всі вони були намальовані самим автором, який любив ілюструвати власні розповіді. Майстер не лише пера, а й олівця, малював навіть поштові марки! Що ще потрібно, щоб дитина повірила у справжність листів? Саме такий душевний та оригінальний подарунок до Нового року!
 

«Час казкового настрою»

Чарівні різдвяні історії / пер. з англ. І. Єгорова, В. Наливаная . – Київ : Країна Мрій, 2006 . – 144 с. : іл. 
«У цій збірці я спробую відновити щедрий дух Різдва з усіма його подарунками та сюрпризами, наповнити спогади приємними історіями». 
Ян Вайброу
На вас чекає чотирнадцять дивовижних різдвяних історій, які вийшли з-під пера класиків світової літератури: перекази творів Чарльза Діккенса, Луїзи Мей Еліот, братів Грімм, Фіони Вотерс, Анни Еденью…, а ще народні легенди та казки. Пориньте разом із своїм малюком у світ чарівних казок, де добро обов’язково перемагає зло, невдахи ловлять птаху щастя, а гарненькі принцеси неодмінно знаходять своїх принців. Багато цікавих історій прийшло до нас із дев’ятнадцятого століття та першої половини двадцятого, багатих на традиції, що збереглися і до наших часів. До збірки увійшли давно відомі легенди, незнані народні оповідання та різдвяні історії. Читачі будь-якого віку кожен по-своєму цінують казки та повертаються до них знову й знову, іноді перечитуючи їх для себе, іноді роблять це для інших. Наймолодші члени родини насолоджуватимуться казкою про ельфів, інші історії, такі як «Різдвяні історії Керол» та збірка «Вітер у вербах», зацікавлять читачів більш старшого віку. Кожен знайде для себе історію, що захопить його і нагадає про далеке різдвяне дитинство. На додаток – цікава інформація про авторів та яскраві ілюстрації.

Щасливого Різдва кожному! Приємних і цікавих вражень від прочитаного! 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024