Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Загалом я дуже неосвічений, але читаю багато»

«Загалом я дуже неосвічений, але читаю багато»

До 105 річниці від дня народження Джерома Девіда Селінджера Центральна міська бібліотека підготувала цікаві факти з біографії американського письменника та онлайн рекомендації щодо книжок зі фонду бібліотеки «Загалом я дуже неосвічений, але читаю багато» 
Протягом свого життя Джером Девід Селінджер створив значну кількість творів, які залишалися невідомими широкій громадськості протягом багатьох років. Велика частина його письменницької спадщини залишалася невиданою довгі рокі через його відмову від публічності. 
Протягом усього свого життя Джером Девід Селінджер лише один раз давав інтерв'ю — шістнадцятирічній дівчинці для її шкільної газети. Останні сорок років він утримувався від публічних виступів та публікацій, але при цьому залишався видатним автором, популярним як у Сполучених Штатах, так і за їхніми межами. Він був унікальним серед класиків та геніїв, завжди прагнучи лише до одного — залишитися у спокої.
«Я стою на самому краєчку скелі, над прірвою... Моя місія — ловити дітлахів, щоб вони не зірвалися у прірву. Ось і вся моя робота. Захищати дітей над прірвою у житі...» Селінджер виражав свою любов до дітей, так само як і герой його відомої повісті, Голден Колфілд. А до дорослих відносився з певною неприязнью. Навіть якщо особистість Селінджера залишається загадковою, його творчість привертає увагу біографів, журналістів та читачів, які обожнюють його, визнаючи, що всі його твори — це «записки божевільного».
Після смерті Селінджера в 2010 році його спадкоємці та родина розпочали випускати раніше невідомі твори. Серед цих рукописів були невидані оповідання, короткі твори та інші текстові матеріали, які дозволили читачам краще зрозуміти широкий спектр тем та ідей, які зацікавлювали Селінджера. Це випускання невиданих робіт дозволило вивчити його творчий розвиток та поглибити розуміння його літературного внеску в американську та світову літературу.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024