Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

#HELP_inform

#HELP_inform

Бібліотека-філія № 22 у рамках онлайн-проєкту #HELP_inform продовжує цикл публікацій, які допоможуть вам пережити тяжкий воєнний час. Сьогодні ми пропонуємо вам ознайомитися з правилами інформаційної безпеки під час війни.
У сучасному світі інформаційний простір відіграє основну роль як база даних та джерело воєнно-стратегічної інформації. В умовах повномасштабної збройної агресії інформаційна безпека набуває особливого значення. Наразі війна в інформаційному просторі набула гібридного характеру та виражається в реалізації інформаційних технологій на практиці.
Кожен повинен знати і виконувати базові правила:
- Двухфакторна автентифікація має бути увімкнута скрізь, в усіх сервісах.
- Оновіть паролі та зробіть їх безпечними — мінімум 8 символів, літери великого та малого регістру, цифри та спецсимволи; не повторюйте паролі у різних сервісах.

#HELP_inform

- Не відповідайте на дзвінки з незнайомих номерів.
- Також для дзвінків найкраще користуватися захищеними Месенджерами. Дзвінки по мобільній мережі перехопити набагато простіше.
- Читати лише офіційні джерела інформації.
- Не довіряти чуткам та пліткам — те що ви або члени вашої родини не бачили на власні очі, варто сприймати максимально-критично.
- Дуже важливо — не можна допустити паніки! Тому будь які панічні пости ігнорувати, та блокувати їх авторів. Паніка — це найстрашніше під час війни.

#HELP_inform

- Не фотографувати та не викладати в соціальні мережі фото військових, бойових дій, ракет та літаків у небі, результатів обстрілів. Якщо ви вважаєте, що маєте важливу інформацію — є телеграмм-бот в який офіційно можна її відправляти – @stop_russian_war_bot Або ж повідомте найближчому військовому, бійцю тероборони, поліцейському.
- Якщо ви знаходитеся у зоні окупації — сидіть вдома, почистить свій телефон від фото, переписок та підписок у соцмережах. Пам’ятайте: це — тимчасово.
Хочете допомогти Збройним силам України швидше здолати окупантів? Тоді дотримуйтеся цих простих правил інформаційної безпеки під час війни.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024