Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Різнобарв’я української літератури»

Літераторка Ксенія Заставська Книга «Щедрик. Моя сповідь» Ксенія Заставська з літераторами Ужгорода

Під час війни Закарпаття не тільки стало прихистком для переселенців зі Сходу, а й і літературною-творчою майстернею для митців України. 
Два роки Ужгород приймає Всеукраїнський літературний конкурс «Людина. Доля. Епоха.», який запровадила в 2011 році Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського, надає творчі майданчики для зустрічей з літераторами, що мешкают в різних областях України, організовує круглі столи для роботи Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада»…
В рамках цієї творчої діяльності пройшла і зустріч з українською поетесою, письменницею, сценаристкою з Одеси Ксенією Заставською, яка написала сценарій до відомого фільму «Щедрик». 23 січня талановита авторка представила в свою нову книжку «Щедрик. Моя сповідь» в Закарпатському обласному художньому музеї імені Й. Бокшая.
Ксенія Заставська розповіла як народилася найвідоміша різдвяна колядка «Щедрик», що стала символом різдвяного свята у всьому світі, як цей твір надихнув її взятися за перо… 

Презентація книги «Щедрик. Моя сповідь» в Ужгороді Виступ Заслуженого академічного Закарпатського народного хору

Усе це одеська літераторка розповідає у своїй новій книзі яка буде цікавою і для дорослих, і для маленьких українців. 
Прикрасою зустрічі став яскравий виступ Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, який чудово виконав всесвітньовідомий твір Миколи Леонтовича «Щедрик».
Привітав письменницю з виходом нового доробку директор департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА, заслужений артист України Євген Тищук – побажав натхнення та наснаги на нові твори.
Головний бібліотекар Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського Ганна Абрамова привітала авторку з новою книгою і висловила надію на скору зустріч в Харкові, бо для харківських читачів презентація книги «Щедрик. Моя сповідь» буде цікавою подією.
У презентації також взяли участь заступник голови Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України, керівник «Народного літературного музею», поет, заслужений працівник культури України Василь Густі, директор Закарпатського обласного художнього музею імені Й. Бокшая  Франциск Ерфан, письменниця Віра Ластівка, заслужений майстер народної творчості України Петро Ходанич, представники культурно-освітніх установ та громадськості.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024