Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Безсмертний автор слів Державного Гімну України»

«Безсмертний автор слів Державного Гімну України» «Безсмертний автор слів Державного Гімну України»

Діяльність Павла Чубинського мала велике значення для розвитку української культури. Він був одним із засновників української етнографії та фольклористики, а також талановитим поетом і громадським діячом. Чубинський зробив значний внесок у вивчення українського народного побуту, фольклору, міфології, обрядовості.
До 185-річчя від дня народження митця Бібліотека-філія № 11 сімейного читання пропонує до уваги своїх читачів інформаційний репортаж «Безсмертний автор слів Державного Гімну України».
 
Павло Чубинський був одним із засновників Київської археологічної комісії, яка проводила дослідження по всій Україні. Він також брав участь у численних експедиціях по Україні, зокрема в Архангельську губернію, на Поділля, Волинь, Полтавщину. Чубинський є автором численних наукових праць, у яких він досліджував різні аспекти українського народного життя. Його праці дали цінний матеріал для вивчення української культури та традицій. Вони сприяли пробудженню національної самосвідомості українського народу.
 
Чубинський був також талановитим поетом. У 1871 році він видав збірку віршів «Сопілка Павлуся», до якої увійшли його найкращі твори, зокрема «Ще не вмерла України ні слава, ні воля». Цей вірш став національним гімном України і є одним із найвідоміших творів української літератури. Крім того, до збірки «Сопілка Павлуся» увійшли також вірші Чубинського, у яких він оспівує красу України, її народ, його героїчне минуле.
 
Вірші Чубинського стали важливим фактором у пробудженні національної самосвідомості українського народу. Вони надихнули українців на боротьбу за свої права та свободу. Чубинський був активним громадським діячом, входив до складу Київської Громади. Він брав участь у діяльності українських громадських організацій, зокрема Кирило-Мефодіївського товариства. Чубинський був одним із ідеологів українського національного руху. Він виступав за розвиток української культури, захищав права українського народу. Він був одним із тих, хто закладав основи української національної самосвідомості. Його праця є важливою частиною української історії та культури. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024