Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Символ нашої свободи»

«Символ нашої свободи»

Щороку 19 лютого відзначається річниця затвердження тризуба як державного символу України. Тризуб має тисячолітню історію, і саме він став гербом УНР як символ соборності українських земель. В XX столітті тризуб уособлював боротьбу українців за незалежність. 24 червня 1991 року був оголошений конкурс щодо створення Державного герба. Жюрі розглянули понад 200 варіантів, серед яких 192 містили різні зображення тризуба. У конкурсі перемогла робота історика-геральдиста Андрія Гречила та художника Івана Турецького в стилі князя Володимира, адже саме він об'єднав українські землі.
З нагоди річниці офіційного символу нашої держави в у Центральній міській бібліотеці Бєлінського працює книжкова виставка «Символ нашої свободи». На виставці представлена література українських авторів, яка висвітлює історичний розвиток України з давніх часів, історію становлення державності та незалежності, національної символіки. Ви дізнаєтеся багато цікавого про минуле нашої країни. Про факти, на які спирається історична наука і які підтверджені першоджерелами, можна отримати інформацію з представлених видань.

«Символ нашої свободи»

Брати Капранови. Мальована історія Незалежності України / Брати Капранови ; худож. Юрко Журавель, Олександр Костенко, Юрій Васін . – Київ : Зелений пес, 2016 . – 79 с. : іл.
«Мальована історія Незалежності України» - це дитяча книжка Братів Капранових, яка розповідає про важливі події та етапи становлення України як незалежної держави. Ця книжка створена з метою ознайомити дітей з історією своєї країни та виховати патріотичні почуття та повагу до національної ідентичності. Книга презентує історичні події у доступній та цікавій формі, доповнені ілюстраціями, що допомагають візуалізувати та уявити події минулого. Вона розповідає про ключові моменти у становленні незалежності України. Ця книжка має на меті не лише надати інформацію про історію України, але й виховати у дітей ціннісне ставлення до своєї країни, її культури та національних традицій. Вона стимулює інтерес до минулого своєї держави та допомагає зрозуміти, як впливають історичні події на сучасність.

«Символ нашої свободи»

Кушерець, Василь. Через терни - до України / В. Кушерець . – 2-ге вид., перероб . – Київ : Знання України, 2012 . – 152 с. : 10 арк. іл.
Повернення до України через терни — це відкриття не лише «закритої» історії, алей вивчення нездоланності народу, що мав світову державу – Київську Русь, захистив Європу від орд Батия, явив світу шедеври народної творчості, дав людству урок виживання у голодоморах і репресіях, у катастрофі Чорнобильської АЕС, першим у світі відмовився від могутнього ядерного потенціалу і створив демократичну незалежну державу.
 
Москаленко, Юлія. Україно моя... / Юлія Москаленко ; Ю. Москаленко, А. Олешко . – наук.-поп. вид. для дітей . – Київ : Країна Мрій, 2008 . – 48 с. : іл.
Відкрий для себе державні й народні символи України! Перша книжка маленьких українців про їхню Батьківщину сприятиме формуванню в них національної свідомості, вихованню почуття гордості за свою країну. Ця книжка про Україну, написана з любов’ю, вчить маленьких читачів пишатися своєю Батьківщиною. Чудові фотографії дозволять відчути красу і велич рідної природи, ознайомитись з архітектурними пам’ятками України, навчитись цінувати й берегти природні багатства.
 
Моя країна - Україна : для дітей серед. шк. віку / Т. І. Лагунова, Д. Корольков, В. В. Мірошнікова, Л. В. Михайленко ; іл. М. Стасюк . – Харків : Книжный клуб "Клуб Семейного Досуга", 2006 . – 192 с. : іл.
Ця книжка незвичайна, адже в ній зібрано все найцікавіше про Україну!
Ви дізнаєтеся про історію нашої держави, познайомитеся з культурними традиціями українського народу, згадаєте вірних синів своєї батьківщини і відкриєте для себе нові славетні імена. Понад шістсот кольорових ілюстрацій і фото допоможуть вам скласти найповніше уявлення про красу землі, на якій ми живемо. І це тільки початок мандрівки в дивовижний світ під назвою «Україна»...
 
Незалежність України / упоряд. Вадим Дорошенко ; худож. Олеся Білоус . – Київ : Мамине сонечко, 2016 . – 49 с. : іл.
Ця книга знайомить юних читачів з державними святами України, символами, з відомими людьми від давнини до сьогодення. На сторінках книги ви можете ознайомитись з цікавими фактами про українську мову, а також про дивовижні винаходи українців.
 
Усе найцікавіше про історію і звичаї України : схвалено Міністерством освіти і науки України / Кирило Галушко, Борис Черкас, Марія Пилипчак, Катерина Липа . – Харків : Віват, 2018 . – 320 с. : карти.
З цієї книжки ви дізнаєтеся багато цікавого про минуле нашої країни, про те, які люди й народи тут мешкали, які давні спільноти та держави існували, які події відбувалися. Ви прочитаєте про звитягу і віроломство, подвиги і зради, винахідливість і випробування, поринете у світ дивовижних народних звичаїв і обрядів, доторкнетеся до скарбниці народної мудрості і захопитеся невимовною красою наших місцин.
Багато фактів та чудові ілюстрації стануть в нагоді як джерело додаткової інформації щодо вивчення історії країни. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024