Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Єднаймося в мові»

 Книжкові виставки «Літературні скарби України»  Книжкові виставки «Літературні скарби України»Учасники поетичного марафону «Єднаймося в мові» Учасники поетичного марафону «Єднаймося в мові»

Поетичний марафон «Єднаймося в мові» відбувся 21 лютого на Театральній площі в Ужгороді. Цю літературну святкову подію організатори заходу приурочили до Міжнародного дня рідної мови.
В заході, який організував Обласний організаційно-методичний центр культури, взяла участь Центральна міська бібліотека Харкова, яка вже другий рік тісно співпрацює з культурно-освітніми закладами Закарпаття. 
Поетичний марафон «Єднаймося в мові» пройшов в Ужгороді вже вчетверте, і як завжди, зібрав багато шанувальників українського літературного слова. Усі охочі мали змогу долучитися до марафону, прочитавши свою улюблену поезію або уривки із прозового твору рідною мовою на центральній площі міста.

Учасники поетичного марафону «Єднаймося в мові»  Учасники поетичного марафону «Єднаймося в мові»Учасники поетичного марафону «Єднаймося в мові» Учасники поетичного марафону «Єднаймося в мові»

Дуже приємно серед учасників поетичного марафону «Єднаймося в мові» бачити переможців Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.», який Центральна міська бібліотека Харкова з 2022 року проводить в Ужгороді. В поетичному марафоні взяли участь і учасники народної студії поезії «Чарівне слово» Ужгородського міського центру дозвілля при будинку культури. 
Дуже теплим і плідним було спілкування головного бібліотекаря Центральної міської бібліотеки Харкова Ганни Абрамової та керівника Ужгородського міського центру дозвілля при будинку культури Наталії Дубініної. Жінки відзначили необхідність проведення літературно-мовних заходів, які сприяють розвитку виховання любові та поваги до української культури та створюють умови для творчого, інтелектуального і духовного розвитку українців.
Яскравими та різноманітними були чудові книжкові виставки творів українських письменників, які були підготовлені працівниками Ужгородської публічної бібліотеки та працівниками «Народного літературного музею Закарпаття».
Приємно було бачити серед літературних скарбів України і книжки письменників Слобожанщини – Сергія Шелкового, Анатолія Стожука, Ніни Лебеденко, Віктора Бойка….
У поетичному марафоні, який тривав близько трьох годин, взяли участь понад 90 людей. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024