Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Тарасові слова – то правда жива»

«Тарасові слова – то правда жива» «Тарасові слова – то правда жива»

До 210 річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка бібліотека-філія № 11 сімейного читання пропонує до уваги читачів мультимедійну презентацію «Тарасові слова – то правда жива».
Тарас Шевченко відомий світові як український поет, художник, письменник, громадський діяч. Його діяльність відіграла надзвичайно важливу роль у становленні української національної самосвідомості та культури. Він справив значний вплив на розвиток українського суспільства в XIX столітті. 
Тарас Шевченко був активним учасником українського національного руху, боровся за скасування кріпацтва та соціальну справедливість, також він був членом Кирило-Мефодіївського братства, таємної організації, яка боролася за українську незалежність.
Шевченко став засновником нової української літератури. Він збагатив українську мову й літературу, зробив їх інструментом для вираження національних ідей. Його твори пронизані любов'ю до України, співчуттям до знедолених, прагненням до свободи. Твори письменника перекладені багатьма мовами світу.

«Тарасові слова – то правда жива» «Тарасові слова – то правда жива»

Крім письменницької діяльності Тарас Шевченко відомий як талановитий художник, що зробив значний внесок у розвиток українського живопису. На картинах митець зображував українські пейзажі, портрети українців. 
Творчість Шевченко надихала й надихає українців на боротьбу за свою свободу й незалежність. Його твори й донині залишаються актуальними, вірші, поеми, картини змушують людей замислюватися над важливими питаннями життя, боротися за справедливість і свободу. Шевченко – це голос українського народу, його душа й серце.
Діяльність Тараса Шевченка мала величезний вплив на розвиток української культури. Він по праву вважається одним із найвидатніших українців в історії.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024