Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Загадковий Микола Васильович Гоголь»

«Загадковий Микола Васильович Гоголь»

Центральна Дитяча бібліотека імені Петра Панча запрошує усіх бажаючих відвідувати виставку-посвяту до 215 річниці від дня народження славетного письменника «Загадковий Микола Васильович Гоголь»
На виставці представлені як самі твори письменника: «Ніч перед Різдвом», «Тарас Бульба», збірки його творів - «Українські повісті», «Всі повісті» так і книга про нього «Гоголь. Містика та реальність» Людмили Цуріки. 
У розмові у виставки наведемо декілька цікавих фактів із життя письменника:
Микола Васильович Гоголь − один із найбільш знаних українців у світі. Щоб бути успішним у той час, він мав писати російською мовою. Однак, у його творах, зокрема, − історія та традиції України. А саме життя письменника залишається одним з найбільш загадкових і містичних.
Гоголь досі залишається нерозгаданою загадкою. Його переслідувала містика, і після його смерті залишилося більше питань, ніж відповідей. Вони дозволяють поглянути на творчість улюбленого письменника з абсолютно іншого боку, спробувати пояснити якісь протиріччя, невідповідності та побачити його не ідолом, а простою, неймовірно тонкою і талановитою людиною. 

«Загадковий Микола Васильович Гоголь»

Гоголь відчував пристрасть до рукоділля. В’язав на спицях шарфи, кроїв сестрам сукні, ткав пояси, до літа шив собі шийні хустки.
Письменник любив готувати і пригощати друзів варениками та галушками. Один з улюблених його напоїв – козяче молоко, яке він варив особливим способом, додаючи ром. Це куховарство він називав гоголем-моголем та часто, сміючись, говорив: «Гоголь любить гоголь-моголь!»
Гоголь дуже боявся грози. За словами сучасників, негода погано діяла на його слабкі нерви. Він був вкрай сором’язливий. Як тільки у компанії з’являвся незнайомець, Гоголь зникав з кімнати.
Гоголь часто, коли писав, катав кульки з білого хліба. Друзям він казав, що це допомагає йому у вирішенні найскладніших завдань.
У кишенях у Гоголя завжди лежали солодощі. Живучі у готелі, він ніколи не дозволяв прислугі відносити поданий до чаю цукор, збирав його, ховав, а потім гриз шматки за роботою або розмовою.
Микола Васильович пристрасно захоплювався всім, що потрапляло в поле його зору. Історія рідної України була для нього одним з улюблених досліджень і захоплень. Саме ці дослідження підштовхнули його до написання епічної повісті «Тарас Бульба». Вона була вперше опублікована в збірці «Миргород» в 1835 році. 
Твори Миколи Васильовича Гоголя популярні і в наші часи. Своєю таємничістю і загадковістю приваблюють читачів. Завітайте до нашої бібліотеки, твори Миколи Васильовича Гоголя чекають на вас на книжкових поличках!  


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024