Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Свято дитячої книги»

«Свято дитячої книги» «Свято дитячої книги»«Свято дитячої книги»

2 квітня, у День народження великого казкаря з Данії Ганса Крістіана Андерсена, світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. 
Книга! Вона поруч від самого народження. З моменту появи на світ людина починає вчитися ходити, говорити, пізнавати навколишній світ. Перші казки, оповідання та вірші читають нам мама і тато. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга. Дитяча книга – перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя.

«Свято дитячої книги» «Свято дитячої книги» «Свято дитячої книги»«Свято дитячої книги»

У Бібліотеці сімейного читання з нагоди свята відбувся перегляд відеоролика «2 квітня – Міжнародний день дитячої книги», в якому ми розповіли про історію виникнення свята, перші дитячі книжки, традиції святкування. Для наших маленьких читайликів  працював куточок  книгознавців «Читай, грай, відпочивай разом з вірним другом – книгою». Всі бажаючі відгадували кросворд в загадках «Книга — джерело знань», складали зашифровані і деформовані прислів’я про книгу, заповнювали карточки «Асоціативний кущ «Книга», відгадували загадки, збирали пазли,  приймали участь у іграх-вікторинах «Мільйон дитячих книг» і «Що ми знаємо про книги?». Всі учасники отримали закладки з розмальовками і афоризмами про книги, смаколики і гарний настрій.

«Свято дитячої книги» «Свято дитячої книги»

У перенасичений інформацією час Міжнародний день дитячої книги набуває особливого значення: допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблем дитячого читання.
Цей день сьогодні не лише не втратив свого значення, але й набув особливого змісту для кожного читача, від дворічного малюка, який пробує книжку «на зуб», до солідних сучасних класиків дитячої літератури. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024